Men weet over blowen over het algemeen dat het bij veel gebruikers voor ontspanning zorgt. Maar naast ontspanning kleven er aan dagelijks blowen ook negatieve gevolgen. Het zijn vaak schadelijke effecten die pas later aan het licht komen, wanneer men al voor langere tijd dagelijks blowt.

Uiteindelijk is het kijken naar deze schadelijke effecten en nadenken of u misschien niet beter kunt minderen of stoppen met blowen het beste dat u op dit moment kunt doen. Nadelen die veel wietgebruikers benoemen staan hieronder vermeld.

Creativiteit gaat weg

Na een joint gerookt te hebben kan iemand best een creatievere geest hebben. Maar wanneer u dagelijks blowt gaat het creatieve er al snel af. Uiteindelijk neemt u juist minder initiatief en heeft u minder inspiratie op de momenten dat u dit juist nodig heeft. Er zijn veel gevallen bekend waarbij men niets meer doet als men stoned is. Laat staan dat men dan bijvoorbeeld nog gaat sporten. Wellicht herkent u hier iets in bij uzelf of bij een andere wietgebruiker. In dat geval is het sterk aan te raden om in ieder geval enkele maanden niet te blowen.

Cannabisverslaving

Een cannabisverslaving werd voor geruime tijd niet echt serieus genomen. Echter doordat het gehalte THC in cannabis de laatste jaren zo sterk is gestegen, is blowen wel degelijk verslavend geworden. En ook de verslavingsdeskundigen kunnen er niet omheen: er komen steeds meer mensen bij hun kliniek die specifiek willen afkicken van wiet. Na lange tijd veel geblowd te hebben, kan men bij het stoppen last krijgen van onthoudingsverschijnselen zoals slecht slapen, weinig eetlust en algemeen futloos zijn.

De kosten van blowen

Blowers betalen gemiddeld acht euro voor een gram cannabis. Veel dagelijkse wietgebruikers zullen per dag minstens een gram aan wiet roken. Een grote kostenpost wanneer men berekent wat men per jaar aan blowen uitgeeft. Geld dat veel mensen ook aan andere zaken kunnen besteden.

Mogelijk kans op psychiatrische problemen

Tevens denkt men dat er een oorzakelijk verband is tussen cannabisgebruik en psychische problematiek. Hoewel men niet helemaal zeker weet of of deze aandoeningen nou ontstaan door het blowen, of dat deze al latent aanwezig moeten zijn, blijkt dat bij veel mensen eventuele psychiatrische problemen verergeren door het blowen. Iedereen kan ook vroeg of laat depressief worden. De kans op een depressie is nog groter wanneer men door het blowen in een sociaal isolement is geraakt.