U wilt snel en zo goedkoop mogelijk scheiden? De flitsscheiding is in 2009 afgeschaft door het kabinet. Hulp bij echtscheiding, welke alternatieven en mogelijkheden zijn er?

Flitsscheiding

In november 2009 heeft de overheid de flitsscheiding afgeschaft. Belangrijkste reden hiervoor was dat een dergelijke scheiding niet in ieder land werd erkend. Voor de afschaffing van de flitsscheiding kon een huwelijk binnen enkele dagen ongedaan worden gemaakt door het huwelijk eerst om te zetten naar een geregistreerd partnerschap. Vervolgens werd het geregistreerde partnerschap ontbonden door een notaris of een advocaat en was de echtscheiding definitief een feit. Een voorwaarde was wel dat beide echtgenoten het met elkaar eens moesten zijn over de afhandeling. Voor meer info over de afgeschafte flitsscheiding klik hier.

Online echtscheiding

Door de afschaffing van de flitsscheiding kwam er een nieuw fenomeen, online scheiden. Ook hier geldt de voorwaarde dat beide partners het met elkaar eens moeten zijn over de afhandeling. Zijn partners het niet eens met elkaar dan kan vooraf nog worden geprobeerd om via een mediator tot overeenstemming te komen. Lukt dit niet, dan zit er niets anders op dan een gang naar de rechter te maken. In dat geval hebben beide partners een advocaat nodig met daarbij natuurlijk de nodige extra hoge kosten. Indien de partners niet in aanmerking komen voor een advocaat van onvermogen tegen een eenmalige bijdrage, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor juridische bijstand?

Hoe werkt online echtscheiden?

Het juridische gedeelte van de echtscheiding valt onder het familierecht. Er zijn op dit moment veel online internet aanbieders van online echtscheiden. Deze websites bieden allemaal hulp bij echtscheiding. De echtscheidingsprocedure is bij iedereen vrijwel gelijk. Samengevat is de echtscheidingsprocedure als volgt:

  • In de meeste gevallen betaalt u vooraf aan de echtscheidingsadvocaat.
  • Beide partners moeten een (gezamenlijk) inschrijfformulier invullen.
  • Aan de hand van het ingevulde inschrijfformulier wordt een convenant en indien van toepassing een ouderschapsplan en/of alimentatieformulier opgemaakt.
  • U dient een aantal voor de echtscheiding relevante stukken en documenten aan te leveren.
  • Na een persoonlijk gesprek waarin nog het e.e.a. kan worden aangepast, volgt definitief de afwikkeling van de echtscheiding door de advocaat.

Indien beide partners op één lijn zitten en het met elkaar eens zijn over de afhandeling van de scheiding is online echtscheiden het goedkoopste alternatief voor de traditionele echtscheiding en dus het overwegen meer dan waard! Laat u vooraf wel goed informeren over de kosten. Vraag na of de prijs all in is, of dat er naast de genoemde prijs op internet nog extra bijkomende kosten zijn. Veel aanbieders geven een netto prijs waar achteraf nog extra kosten aan u berekend worden. Op deze manier komt u niet achteraf voor extra onvoorziene kosten te staan.

Hulp bij echtscheiding Hengelo

Bent u op zoek naar hulp bij scheiden in Hengelo? Klik dan op scheiden Hengelo. Het eerste gesprek is gratis. Tijdens dit gesprek bekijken wij samen met u wat wij voor u kunnen betekenen.