Als je enkele jaren met je partner samen bent en denkt dat zij de ware is, kan je gedachten hebben over het trouwen. Misschien praat je hier al heel open over met je partner, maar ook is het mogelijk dat zij hier niets vanaf weet. Probeer dan eerst een beetje af te tasten of je geliefde al klaar is om te trouwen. Het is uiteraard mogelijk dat zij er nu geen behoefte aan heeft en nog even wil wachten.

Begin subtiel over het huwelijk door bijvoorbeeld een onderwerp uit de krant aan te halen. Overigens weet je partner nooit wanneer je het aanzoek gaat doen. Een goede voorbereiding is van belang omdat je niet wilt dat het speciale moment verpest wordt. Daarom moet je over veel dingen nadenken, maar daar kunnen we je natuurlijk bij helpen.

Waar moet je rekening mee houden?
Het zoeken van ringen of goedkope trouwjurken hoeft in deze fase nog niet, want dat doe je later waarschijnlijk samen met je geliefde. Wel moet je al nadenken over een locatie. Het is natuurlijk mogelijk om dit in de achtertuin te doen, maar dit speciale moment verdient wel iets beters. Doe het aanzoek bijvoorbeeld op een bekende plek zoals waar jullie elkaar voor het eerst ontmoette.

Ook een locatie zoals jullie favoriete eettent, de Eifeltoren of het strand doen het goed. Het gaat echter niet alleen om de locatie, het is vooral belangrijk dat het recht uit je hart komt. Laat het huwelijksaanzoek spontaan overkomen, maar doe het niet onvoorbereid. We hebben een checklist opgesteld die je kan helpen bij de voorbereiding:

– Dag en tijdstip: wanneer wil je het aanzoek doen? Moet je een dag vrij regelen? Regel dit dan op tijd en stel haar werkgever op de hoogte.
– Locatie: is het nodig om te reserveren? Of is het een locatie waar toestemming nodig is?
– Klimaat: houdt rekening met het weer en regel een paraplu bij slecht weer
– Spontaniteit: neem geen briefje met tekst mee en breng het gemeend
– Hulp: voor sommige elementen heb je wellicht hulp nodig van een vriend(in). Als je een strandwandeling maakt in het donker kan je degene vragen om de fakkels aan te steken. Of wellicht heb je iemand nodig die je partner naar de locatie brengt.
– Sfeer: maak het moment romantisch met kaarsen, rozenblaadjes, champagne etc.
– Plan B: er kan altijd iets misgaan, dus zorg dat je op wijzigingen kan inspelen.