Ik ben een verzamelaar van kinderzitjes. Al sinds dat ik drie jaar ben heb ik een of andere obsessie met deze prachtige voorwerpen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: in mijn verzameling heb ik onder andere fietsbanden en een hele collectie aan daaraan gerelateerde producten. Ook heb ik de beschikking over een aantal fietszadels, maar die laat ik in dit verhaal zo veel mogelijk buiten beschouwing. Wel is het even verstandig om te vermelden dat ik de fietszadels ook voor de verkoop aanbied. Hebt u dus interesse in fietsbanden of bent u op zoek naar een paar nieuwe fietszadels, neemt u dan gerust contact met mij op. Ik ben een vriendelijk persoon en zal al uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Daarbij laat ik mijn eigen mening in geen enkel geval doorschijnen. Uw wens is mijn opdracht. Om even terug te komen op de verhaallijn: ik heb onlangs een avontuur met een paar kinderzitjes beleefd. De lezers van dit stuk zullen het moeilijk vinden om te geloven, maar de waarheid liegt er niet om. U zult versteld staan bij het lezen van de volgende alinea.

Het begon allemaal met de fietsbanden

Doordat ik laatst een paar nieuwe fietsbanden had gekocht, kwam ik in contact met een fietsenmaker. Ik ben natuurlijk verzamelaar van alle producten die hij verkoopt, maar dit was anders. Ik had nog nooit zo’n aardige man ontmoet en besloot dus een kop koffie met hem te gaan drinken. Tijdens de koffie vertelde hij met volle passie over zijn collectie aan fietszadels en u zult begrijpen dat ik volledig aan zijn lip hing. Ik wist namelijk niet dat er nog meer mensen op deze wereld zijn die kinderzitjes spaarden. Het verzamelen van kinderzitjes is in mijn ogen vrij bijzonder. Ook zijn verzameling fietsbanden loog er niet om en als klap op de vuurpijl vertelde hij ook over zijn andere collectie. Je zult het niet geloven, maar op zijn slaapkamer had hij meer dan tweehonderd fietszadels.