Er zijn veel manieren om je huis of je kantoor goed te beschermen. Een van die manieren is het gebruik van een camera installatie. Door het installeren van een bewakingscamera, kun je activiteiten in en rondom je huis of je kantoor in de gaten houden. Dat is natuurlijk wenselijk wanneer jij niet aanwezig bent op je werk of in je huis. Er is dan nog wel de keuze voor welke soort bewakingscamera je wil gaan. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten cctv.

Je keuze is natuurlijk van een aantal zaken afhankelijk. Wat wil je namelijk van je bewakingscamera? Er zijn veel verschillende soorten die allemaal een andere prijs hebben en andere specificaties. Want wil je graag een kraakhelder beeld of bespaar je liever wat meer op de kosten?

Analoog

Een analoge bewakingscamera is een systeem dat al jaren wordt gebruikt en dat is niet voor niets. Het doet namelijk nog steeds prima dienst en een complete set heb je al voor een zeer redelijke prijs. Maar nadeel van deze analoge bewakingscamera’s is dat de techniek al wel wat meer verouderd is en dat kan wel wat problemen opleveren. Het beeld is ook minder helder dan dat van bijvoorbeeld een wifi bewakingscamera.

WiFi

Een wifi bewakingscamera is daarom ook een goede optie. Daar heb je dan wel, zoals de naam al doet vermoeden, een internetverbinding nodig maar dat is voor de meeste mensen waarschijnlijk niet zo’n probleem. De beelden van deze bewakingscamera is een stuk scherper dan dat  van de analoge camera’s, maar daar betaal je dan ook wel wat meer voor. Dat is dus een afweging die voor jezelf zult moeten maken.

Er zijn ook erg handige draadloze bewakingscamera’s. Voordeel is dan natuurlijk dat je geen oplossingen hoeft te zoeken voor vervelende draden die langs de muren lopen. Bovendien kan je bewakingscamera dan natuurlijk ook minder snel kapot gaan.