Een fotoboek test kun je uitstekend gebruiken om na te gaan wat voor jou de beste optie is, wanneer je zelf een digitaal fotoalbum wilt maken. Je kunt gebruik maken van de bestaande testen, maar het is daarnaast goed mogelijk om een eigen test op te zetten. Wat dat betreft ben je vrij in de manier waarop je hiermee aan de slag wilt gaan. Zorg er in ieder geval voor dat je binnen de fotoboek test een idee krijgt van de beschikbare formaten, de prijs, de kwaliteit van de afdrukken en de software die je kunt gebruiken.

Zelf testen

Ga je zelf een fotoboek test opzetten? Dan zal het wat lastiger zijn om de kwaliteit van de afdrukken te beoordelen. Je zou hiervoor bij alle aanbieders een eerste bestelling moeten doen. Probeer in plaats daarvan op zoek te gaan naar ervaringen van anderen. De software, de formaten en de prijs kun je aan de andere kant wel zelf beoordelen. Je zorgt daarmee voor een persoonlijke fotoboek test, op basis waarvan je vervolgens aan de slag kunt gaan bij de aanbieder die jou aan weet te spreken.

Bestaand fotoboek

Je kunt aan de andere kant natuurlijk ook gebruik maken van een bestaande fotoboek test. Je zorgt er op die manier voor dat je er zelf zo min mogelijk werk aan hebt, terwijl je aan de andere kant toch kunt kiezen voor een fotoboek dat volledig naar je wens zal zijn. Houd er rekening mee dat de voorkeuren van de tester anders kunnen zijn dan die van jezelf. Wat dat betreft biedt een fotoboek test van een website of iemand anders iets minder zekerheid, maar kun je er aan de andere kant natuurlijk veel tijd mee besparen.