Een fotograaf heeft onlangs een bijzondere ontdekking gedaan. Waar hij in eerste instantie alleen maar op zoek was naar een leuke plek voor het schieten van wat kiekjes, liep de dag voor hem heel anders.

Toen hij op de fiets op weg was naar het weiland waar hij zou gaan schieten, kwam hij een schoorsteenveger tegen. Nadat ze over koetjes en kalfjes hadden gesproken kwam de workshop aan bod. De beste man had nog nooit van een workshop fotografie gehoord en was meteen een luisterend oor. Toen de twee mannen al meer dan een uur met elkaar in gesprek waren kwam de bewoner van het huis waar de schoorsteenveger op dat moment aan het werk was thuis. Zonder ook maar enig oog te hebben voor de situatie werd de woning eigenaar meteen woedend. Hij begreep niet dat het voeren van een gesprek kan leiden tot nieuwe klanten en was alleen maar geïnteresseerd in zijn eigen rookpijp. De fotograaf begreep niets van de situatie en haalde zonder bijbedoelingen dan ook nietszeggend zijn schouders op. Dat gebaar werd door de bewoner van het huis als kwetsend ervaren waardoor een ruzie ontstond. Al scheldend en tierend rolden de twee mannen over straat en zagen toeschouwers hoe de schoorsteenveger weer op het dak klom en verder ging met zijn klus.

De truc van workshop en de fotograaf

Omdat de twee vechtende mensen klaarblijkelijk even sterk waren moest de fotograaf een beroep doen op zijn creatieve vermogen. Op het moment dat de eigenaar net wou uithalen, bukte de kiekjesmaker en begon luidruchtig over de workshop te praten. Het feit dat de man met zo’n onverwachte verbale aanval kwam overrompelde de bewoner. Van schrik viel deze stijl achterover en was daarmee kansloos in het handgemeen. Ondertussen was de schoorsteenveger al weer boven op het dak aan de slag met het verwijderen van roet en andere vieze substanties. Zo zie je maar hoe iedereen op zijn eigen manier een verweer kan toepassen. Ook hier geldt: wie niet sterk is moet slim zijn.