Keuze gemaakt voor ander hondenvoer? Wanneer je besluit om over te stappen, doe dat dan geleidelijk. De darmen van je hond kunnen overstuur raken bij een plotselinge verandering van hondenvoer. Stel je eens voor dat je zelf na jarenlang aardappelen, groente en vlees gegeten te hebben over gaat naar een vegetarisch eetpatroon met veel rijst. Ook dan zal je lichaam een periode hebben van aanpassen. Dat geldt ook wanneer je hond ander voer krijgt voorgeschoteld. Dit moet geleidelijk gebeuren. Een gewenningstijd van 10 dagen is een goede manier om de nieuwe voeding geleidelijk te mengen met het oude voer.

Let vooral weer goed op je hond en hoe hij reageert op de verandering. Heeft de hond meer of nattere ontlasting, is het zenuwachtig of heeft hij meer of minder energie? Dan kun je beter het nieuwe voer met kleiner hoeveelheden vermengen met het oude voer. Of verdeel het over meer kleinere porties per dag. Voor ieder voer geldt dat een overstapperiode nodig is, ongeacht welk hondenvoer je koopt. Let goed op je hond en neem de tijd. Het kan van een week tot een aantal weken duren voordat je merkt dat je hond geheel gewend is aan het nieuwe voer.

De keuze is aan de hondPuppy hond

Dat gras tot braken aanzet en de wolf voor vlees kiest kan bepalend zijn in de keuzes die je maakt. Hierbij is onderscheid tussen een chihuahua en een herdershond niet nodig. Alle honden stammen af van wolven, groot én klein. Het belangrijkst is vooral dat jij je goed laat voorlichten door verschillende partijen en niet op één advies afgaat. Er zijn veel verschillende belangen en als iemand écht het beste met je hond voorheeft, dan ben jij dat wel.

Een gezond verstand helpt ons te kiezen voor het gezond hondenvoer. En welke dat is, dat bepaalt de hond.