Voordat een product in een winkel kan worden aangeboden is er al veel mee gebeurt. In veel gevallen is een product zelfs al in verschillende landen geweest. Om het proces van ruwe grondstof tot aflevering bij de klant te begeleiden heeft u een partner voor physical distribution nodig. En dan wel eentje die precies weet wat er allemaal bij komt kijken, want u wilt niet voor verrassingen komen te staan. In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres: van container transport tot voorraadbeheer, wij doen alles voor u.

Zie het begin van een proces van physical distribution als volgt: in een ver land, in veel gevallen in Azië of oost Europa, staat een fabriek waar producten worden gemaakt. Deze moeten met een container transport naar Europa worden gebracht waar ze gereed worden gemaakt om te worden verkocht in een Nederlandse winkel. Dat betekent dat er een andere verpakking omheen moet en ze op een transportabele pallet komen te staan.

Vervolgens gaat u als ondernemer contracten aan met klanten die een bepaald aantal van het product afgeleverd willen krijgen. Daarbij komt één van de belangrijkste processen in beeld: voorraadbeheer. Omdat u werkt met korte deadlines wilt u namelijk altijd genoeg producten op voorraad hebben.

Physical distribution in optima forma

Als blijkt dat uw klant dermate veel goederen nodig heeft dat een tweede container transport vereist is wilt u dat uw logistieke partner deze direct voor u kan verzorgen. Mocht een klant in het buitenland gevestigd zijn dan wilt u bovendien dat uw partner alle douanezaken voor u waarneemt. U wilt zelf namelijk geen omkijken hebben naar dit traject.

Als u zich na het lezen van dit verhaal realiseert hoeveel er komt kijken bij een logistiek traject dan moet u eens contact met ons opnemen. Wij zijn namelijk de logistieke partner waar we in dit verhaal over praten. Vanaf het ophalen van de producten bij uw klant, tot het aflever van de verwerkte goederen bij uw afnemers, wij verzorgen het voor u.