Het lijkt tegenwoordig heel vanzelfsprekend: elke dag rijden er duizenden vrachtauto’s over de Nederlandse grensposten. Deze komen uit, of gaan naar het buitenland om goederen te vervoeren. Daarmee maken ze de internationale handel mogelijk. Toch is het wel eens goed om stil te staan bij waarom dit eigenlijk gebeurt. Laten we een transport vanuit Letland als voorbeeld nemen, aangezien we daar bij Transport Letland veel ervaring mee hebben. We zetten namelijk al jaren deze transporten op en zorgen dat deze altijd op tijd op de bestemming arriveren.

Voor Nederlandse ondernemers is de thuismarkt vaak niet groot genoeg. In Nederland wonen immers niet genoeg mensen om als hele grote afzetmarkt te gelden. Daarom merken we bij Transport Letland dat steeds meer Nederlandse organisaties een transport naar Letland nodig hebben om hun goederen elders te verkopen. Zo’n transport naar Letland is voor de meeste Nederlandse bedrijven lastig om zelf op te zetten, daarom helpen wij hen daarbij. Hetzelfde geldt voor een transport vanuit Letland.

Maak uw goederen goedkoper met een transport vanuit Letland

Dat Nederlandse bedrijven met een transport naar Letland hun afzetmarkt willen vergroten is logisch. Maar waarom proberen ze evengoed Letland te gebruiken als brom voor hun producten? Dat is waarschijnlijk omdat de lonen in de Baltische staat veel lager liggen dan in Nederland. Daarom is het gunstig om handelswaar uit het land te importeren, bijvoorbeeld met een transport vanuit Letland.

Deze kunnen namelijk veel goedkoper in Nederland worden verkocht dan vergelijkbare producten die in ons eigen land zijn geproduceerd. En dan is het logisch: goedkopere producten van goede kwaliteit zijn makkelijker te verkopen dan dure producten van – bijna – dezelfde kwaliteit. Op die manier helpt het importeren van producten dus bij het afzetten ervan.

Wat de reden voor een transport ook is, bij Transport Letland kunnen we u helpen. Overigens niet alleen met het vervoeren van uw producten, maar ook bij de opslag het verpakken en het distribueren ervan. Kort gezegd verzorgen we het hele logistieke traject voor uw organisatie. En ook voor alle douane zaken kunt u bij ons terecht. Neem dus snel contact met ons op en laat ons uw werk uitvoeren.