Een hobby voor verzamelaars en creatievelingen

Wat is er leuker dan met dit winterse weer lekker binnen bij de kachel creatief bezig te zijn? Je bent lekker aan het knutselen en zo ontstaat er ook nog eens iets moois! Poppenhuizen maken is een hobby van vroeger, maar ook van nu, het komt weer steeds meer terug! Of je nu graag creatief wilt zijn, of dat je een echte verzamelaar bent, in deze hobby is er genoeg leuks voor iedereen.

Wat is er allemaal mogelijk?

Je kunt zelf een poppenhuis ontwerpen en in elkaar zetten, maar er zijn ook genoeg kant-en klare poppenhuizen of bouwpakketten waarmee dit niet zo moeilijk is. Je kunt het in je eigen stijl inrichten, zoals het vroeger was, of strak en modern. Er zijn genoeg meubeltjes en miniaturen te krijgen als je hier zelf niet zo handig mee bent. Ook kun je eenvoudig kijkkasten maken (enkele kamers), grote letterbakken er mee inrichten en eigenlijk alles wat je kunt bedenken en waar een paar poppenhuis meubeltjes in passen. Je kunt het zo mooi en moeilijk maken als je wilt, bijvoorbeeld met of zonder echt werkende verlichting. En voor de verzamelaars zijn er ondertussen vele collecties van mooie kwaliteit poppenhuis miniaturen en meubels om te verzamelen en zo de collectie compleet te krijgen.

poppenhuiswinkel

Er is net een nieuwe webshop voor poppenhuizen geopend: poppenhuiswinkel. Hier kunt u alles vinden dat met poppenhuizen te maken heeft; poppenhuis miniaturen, meubels, poppen, bouwpakketten en nog meer materialen om te bouwen en in te richten. Iedere week komen er nieuwe artikelen bij en alles is eenvoudig online te bestellen. Er is op dit moment vooral veel keus in schaal 1:12, maar dit zal ook uitbreiden naar andere schalen zoals 1:24. Alle producten worden geimporteerd uit Engeland en zijn van mooie kwaliteit.

Hoe kan het dat er zo’n groot assortiment wordt aangeboden?

Wij hebben er voor gekozen om het assortiment zo groot mogelijk te maken voor onze klanten, zodat er voor ieder wat wils is. De webshop werkt als een vorm van catalogus; wij bestellen 1 of 2 keer per maand bij onze leverancier wat de klanten bij ons besteld hebben. Er zijn enkele (kleinere) producten op voorraad, zoals de poppenhuis miniaturen, maar de rest wordt pas besteld wanneer u het bij ons besteld. Zo kunnen wij u de grootste keuze bieden, en hoeven zelf geen grote voorraad van poppenhuis artikelen te houden. Hierdoor blijven de producten ook betaaldbaar, omdat er bijvoorbeeld geen opslagruimte voor gehuurd hoeft te worden.