Turkije is een land waar Nederland veel binding mee heeft. Niet in de laatste plaats omdat er veel Turkse mensen in Nederland wonen. Toch is dat niet de enige link tussen de twee landen: ook de Nederlandse zakenwereld heeft in Turkije een belangrijke partner. Als transportbedrijf weten wij daar alles van. Om transporten naar Turkije makkelijker te maken heeft het land het ATR certificaat in het leven geroepen. Deze moet aan de grens getoond worden om bepaalde goederen het land in te krijgen. En laten wij nou weten hoe we aan dat document komen.

In tegenstelling tot het EUR.1 certificaat of het EUR-MED certificaat is het ATR certificaat speciaal voor één land in het leven geroepen. Voor een transport naar ieder ander land dan Turkije heeft u dus helemaal niets aan dit papiertje, terwijl een EUR.1 certificaat voor zo’n beetje alle landen in de Europese Unie geldt, net zoals het EUR-MED certificaat. Die worden namelijk aan verschillende grensposten gevraagd.

Het belang van een ATR certificaat

Ondernemers moeten het belang van douanepapieren zoals een EUR.1 certificaat of een EUR-MED certificaat niet onderschatten. Het zijn namelijk papieren die niet alleen kunnen voorkomen dat ze hoge invoerkosten moeten betalen, maar ook documenten die helpen dat een chauffeur en zijn auto niet lang bij een grenspost hoeft te blijven staan.

Het is dan ook van het grootste belang om de vereiste documenten op professionele wijze te laten verkrijgen. Bij onze customs afdeling bent u daarvoor aan het juiste adres. Daar werken namelijk allemaal specialisten die precies weten welke papieren vereist zijn voor een transport en waar deze waardedocumenten te verkrijgen zijn. Als u hun hulp inschakelt bespaart u dus veel tijd bij het opzetten van een transport.

Onze customs afdeling zit dagelijks voor u klaar om antwoord te geven op uw vragen over douanezaken. Natuurlijk kunnen ze ook altijd snel een offerte klaarmaken die u een inkijkje geeft in de kosten van onze dienstverlening. Maar deze kosten wegen altijd op tegen het effect: het sneller en efficiënter opzetten van een internationaal transport.