Zo efficiënt mogelijk werken, zo min mogelijk uitgeven, zo min mogelijk ziekteverzuim: als ondernemer bent u altijd bezig om uw bedrijf zo gezond mogelijk te maken en te houden. Maar toch zijn er nog kansen die u uit eigen beweging niet zult tegenkomen. Wij willen er wel één prijsgeven: ook u kunt gebruikmaken van ons douane entrepot. Dat betekent dat u pas een invoer aangifte hoeft te doen als u spullen nodig heeft, in plaats van dat u er al voor moet gaan betalen als u ze binnen de Nederlandse grenzen brengt. Als dat geen goeie tip is, weten wij het ook niet meer.

U doet vast regelmatig een uitvoer aangifte en weet dan dat er aan de ontvangende kant van het verhaal een ondernemer zit die veel invoerkosten zal moeten gaan betalen omdat hij of zij jouw producten wil gaan gebruiken. Het is zelfs wel eens gebeurd dat een afnemer gevraagd heeft of u deze kosten niet op u wilde nemen, maar dat heeft u natuurlijk niet gedaan. U betaalt immers ook kosten voor een invoer aangifte.

Toch hoeft u zelf met een uitvoer aangifte geen problemen te verwachten. Wij beschikken namelijk over de mogelijkheid om spullen niet alleen voor u op te slaan, maar om ze ook voor u te bewaren, zonder dat u ze aan hoeft te geven.

Vraag gerust naar ons douane entrepot

Doen wij voor u in Nederland een invoer aangifte dan zullen we u altijd vragen of u de goederen ook direct nodig heeft of dat u ze als voorraad heeft gekocht. Dat heeft namelijk nogal wat consequenties voor de betaling die u over een partij geïmporteerde goederen moet doen.

Gelukkig helpen wij u daarbij, net zoals wij hopen dat uw klanten een partner hebben die ze helpen bij een uitvoer aangifte en het douane entrepot. Hebben ze dat niet, schroom dan niet om ze op ons bedrijf te wijzen. Wij werken namelijk ook graag voor buitenlandse partners.