Veel Nederlandse ondernemers kiezen ervoor om goederen die ze uit het buitenland halen met de juiste invoer aangifte meteen in te voeren. Dat betekent dat ze ook direct de kosten daarvoor moeten betalen, terwijl ze de goederen soms pas veel later nodig hebben. In zo’n geval kan het verstandig zijn om de handelswaar eerst in een douane entrepot op te slaan, zodat ze juridisch gezien nog niet ingevoerd zijn. Als ze nodig zijn kunnen ze alsnog officieel ingevoerd en gebruikt worden. Pas dan hoeven ook pas de kosten te worden betaald.

Bij de invoer van goederen, waarvoor over het algemeen een Certificaat van Oorsprong nodig is alsmede een invoer aangifte, komen vele zaken aan de orde. Niet in de laatste plaats krijgt de importeur te maken met de vele regels die gelden in het land waar de goederen terechtkomen. In zo’n geval is het wellicht verstandig om een bedrijf in de arm te nemen die al deze regels kent en ze dus perfect kan toepassen. Want het verkrijgen van een Certificaat van Oorsprong kunt u misschien wel zelf, maar vast niet zo snel als wij het kunnen. Hetzelfde geldt voor het doen van een invoer aangifte.

Wij beschikken over een eigen douane entrepot

In tegenstelling tot veel concurrenten die beweren een totaalpakket van logistieke diensten te leveren kunnen wij oprecht zeggen dat we alles in eigen beheer kunnen doen. Zo hebben we onder meer een eigen customs afdeling die bijvoorbeeld een Certificaat van Oorsprong voor u kan verzorgen en beschikken we over een grote hal waar de tijdelijke opslag van uw goederen kan plaatsvinden. Ook hebben we een eigen douane entrepot.

Ook kunnen we altijd snel een internationaal transport voor u op touw zetten. Door onze jarenlange ervaring hebben we namelijk een groot netwerk aan betrouwbare transporteurs die altijd voor ons klaarstaan. En daar profiteert u natuurlijk van, net zoals van ons douane entrepot. Zoekt u dus een partner die alle logistieke diensten voor u kan uitvoeren – waardoor u zorgeloos kunt werken – dan weet u waar u zijn moet. Kijk maar eens op onze website naar de uitgebreide mogelijkheden.