In de wereld van de transport en de logistiek zijn er twee partijen: zij die zeggen dat het gebruik van douanepapieren de sector helpt, en zij die het tegendeel beweren. Het moet gezegd, voor beide partijen is wel iets te zeggen. Aan de ene kant helpen de papieren nou eenmaal om de boel beter te reguleren, maar aan de andere kant zadelen ze de ondernemers ook al snel met veel meer werk op. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van de EUR certificaten. Toch zijn ze er. Maar moeten we daar nou blij mee zijn of niet?

We hebben wel eens gehoord van iemand die slapeloze nachten had vanwege de vele douanepapieren die hij dagelijks moest zien te verkrijgen. Niet dat dat het grote probleem was, maar wel dat dit moest gebeuren in tijd die hij liever zou besteden aan het aanboren van nieuwe markten en het vinden van nieuwe klanten. Wat dat is waar je de invoerdocumenten voor nodig wilt hebben.

Dit standpunt is in onze ogen echter niet helemaal terecht. Ten eerste maken deze invoerdocumenten de handel naar verschillende landen overzichtelijker. U komt bij een douanepost namelijk nooit voor een verrassing te staan.

Onze specialisten halen alle EUR certificaten op

Ten tweede vinden we het geen excuus omdat ze ons bedrijf al wel kenden. Dat betekent dat ze op de hoogte zijn van onze afdeling customs en het bestaan van EUR certificaten, die dagelijks werkt om douanepapieren te verkrijgen. En wat de bestemming van een transport ook is, het lukt ze altijd.

Kijk, als u nou nog niet wist dat wij invoerdocumenten voor bedrijven verzorgen, dan kunnen we u dat niet kwalijk nemen. Als u daar na het lezen van deze tekst nog over klaagt wel. Want u bent nu helemaal op de hoogte van hoe wij uw werk makkelijker kunnen maken. Daarom willen we ook nooit meer horen dat het zo moeilijk is om de douanezaken te regelen. Sterker nog, het is verstandig om nu direct contact met ons op te nemen.