Als u een grote landing handelswaar naar het buitenland wilt hebben is belangrijk om vooraf op de hoogte te zijn van waar zo’n lading allemaal aan moet voldoen. Omdat het altijd blijkt dat dit meer is dan waar u op rekent is het wellicht verstandig om met een bedrijf in zee te gaan die een transport voor u kan verzorgen. Zo’n organisatie zijn wij. Want ook alle randzaken die bij een internationaal transport komen kijken, zoals een EUR.1 certificaat of een EUR MED certificaat verzorgen we graag voor u.

Er zijn bepaalde bestemmingen waarbij het vooraf heel duidelijk is wat er komt kijken bij een transport. Zo weet u dat u bij veel transporten naar Turkijke een ATR-certificaat zult moeten kunnen tonen. Heeft de chauffeur aan de grens het ATR-certificaat niet voohanden, dan kan het zijn dat hij of zij lang moet wachten voor de lading de grens over mag.

Zo’n situatie wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Het is in uw wereld namelijk van groot belang dat u de afspraken met uw klanten, in deze over het op tijd afleveren van een bestelling, nakomt. Gelukkig werken wij wat dat betreft in dezelfde wereld, want ook wij komen altijd onze afspraken na.

Een EUR MED certificaat hoeft niet bij iedere lading

Naast een pakbrief die alleen bij bepaalde bestemmingen geldt, zoals we bij de beschrijving van het ATR certificaat hebben gezien, zijn er ook douanepapieren die voor alle Europese landen gevraagd kunnen worden. We hebben het hier bijvoorbeeld over een EUR.1 certificaat of een EUR MED certificaat.

Omdat u waarschijnlijk niet weet waar u zo’n EUR.1 certificaat kunt bemachtigen kunt u dit beter aan ons overlaten. Wij hebben namelijk een eigen customs afdeling die niets anders doet dat het verzorgen van de douanezaken voor al onze transporten. Door deze jarenlange ervaring kunt u een transport met een gerust hart aan ons uitbesteden, wij weten namelijk wat we aan het doen zijn.

Op onze website vindt u meer informatie over deze diensten. Natuurlijk zijn we ook telefonisch te bereiken als u een concrete vraagt heeft over een toekomstig transport.