Wat kan een feestwinkel allemaal leveren?

We hebben allemaal wel eens gehoord van een feestwinkel en hebben daar dan ook een beeld bij. Een winkel waarin je allerlei verkleedkleding en feestartikelen kan aanschaffen. Maar er zijn veel feestwinkels die nog veel meer aanbieden, iets wat je misschien nog niet wist!

Verkoop van feestkleding

De meeste feestwinkels hebben een groot assortiment feestkleding in verschillende categorieën en thema’s beschikbaar. En binnen deze categorieën zijn er ook nog eens vele soorten en maten beschikbaar, maar ook onderverdelingen in bijvoorbeeld dameskleding, herenkleding en kinderkostuums. De thema’s kunnen verschillen van bijvoorbeeld piraterij, rock & roll, disco, Tiroler kledij enz.

Feestkleding kan variëren van bijvoorbeeld carnaval outfits tot toneelkleding. Vele feestwinkels hebben ook een site zodat je je online alvast kan oriënteren. Zo kan je alvast de verschillende categorieën en thema’s bekijken waarin de feestwinkel je kleding kan leveren.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding neutraal, kleding meisjes, kleding jongens of misschien zelfs wel dierenkleding.

Sommige feestwinkels bieden ook een assortiment luxe kleding aan. Dit houdt dan in dat de kleding is gemaakt van luxere stof en dus langer mee gaat dan gewone feestkleding. Deze pakken zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor toneelstukken, maar worden ook voor carnaval steeds meer gebruikt. Er bestaan, zeker in het zuiden van het land, ook feestwinkels met luxe carnavalskledingcollecties. Deze bevatten dan bijvoorbeeld luxe prinsenpakken en steken, die ook op maat gemaakt kunnen worden.

Wil je liever voor eenmalig gebruik niet iets kopen? Dan bent je niet de enige! Vele mensen geven dan toch de voorkeur aan huren, dit is gelukkig ook bij de meeste feestwinkels een optie. Vaak moet je de kleding wel zelf afhalen en terugbrengen, maar dan kan je meteen even kijken of de door jou uitgekozen outfit wel lekker zit voordat je het huurt.

Niet alleen kleding wordt verhuurd, maar ook bijvoorbeeld pruiken en hoeden.  Of denk eens aan de bekende opblaasbare Sarah en Abraham poppen, soms zelfs leverbaar tot 2,5 meter hoog en met motortje voor het opblazen. Of wat dacht je van grote opblaasbare ooievaars?

Maar denk ook eens aan andere attributen zoals baarden en snorren. Het zal je verbazen in hoeveel maten en soorten deze te huur zijn bij een feestwinkel. Niet alleen de Sinterklaasbaard, maar van zeemansbaard tot een kabouterbaardje, tot aan ‘Blues Brothers’ bakkebaarden; het kan allemaal!