Het is helaas inmiddels bijna normaal geworden: afstand houden van andere mensen. Behalve het verminderde gevoel van saamhorigheid en gebrek aan polonaise lopen op een evenement, creëert dit ook een ander probleem. Hoe zorg je met veel meer afstand tussen mensen dat de spreker of artiest nog gezien kan worden op het podium? Hier is een goede oplossing voor: maak gebruik van een of meerdere led schermen. Een led scherm huren is tegenwoordig niet duur!

Verschillende formaten led scherm

Het mooie aan professionele led scherm is, dat deze in vele verschillende formaten kunnen worden gehuurd. Bij grote popconcerten wordt al jarenlang gebruik gemaakt van mega grote led schermen aan beide kanten van het podium. Ook achter het podium worden deze giganten vaak ingezet om een sfeer neer te kunnen zetten die per act of song wisselt, in combinatie met een lichtshow. Maar het kan ook handig zijn om juist kleine formaat schermen te gebruiken, TV formaat op standaards en deze op strategische plaatsen in een zaal op te stellen. Met een goed geluid erbij kan ook met minder mensen per m2 de beleving voor een grote groep mensen worden verbeterd.

Kan je net zo goed streamen?

De vraag werpt zich dan uiteraard meteen op of je dan niet net zo goed gewoon thuis kan blijven en via een livestream kijken naar het evenement. Als je dit al eens hebt gedaan dan weet je inmiddels dat op afstand kijken heel anders is dan echt live op een event aanwezig zijn. Het is hetzelfde als op 100 meter afstand van het podium staan bij een popconcert, waarbij je de artiest alleen in de verte op het podium ziet. En ingezoomd op een groot led scherm ernaast. Je ziet niet alles live perfect maar de ervaart wel de sfeer. Dus wat ons betreft is het plaatsen van meerdere verhuur led schermen zeker een betere oplossing dan op afstand via een stream kijken.

Kosten led scherm huren

Veel organisatoren weten het nog niet: het huren van een led scherm is de afgelopen jaren zeer betaalbaar geworden! Het produceren van led schermen gebeurt inmiddels zo massaal en tegen zulke lage kosten dat de schermen niet alleen voordelig te koop zijn (denk aan de prijzen van led TV’s). Ook huren is veel betaalbaarder geworden omdat de aanschaf van het led scherm sneller terugverdient kan worden door de verhuurder.