Er zijn verschillende factoren die een internationaal transport kunnen maken of breken. In veel gevallen zijn dit dingen waar een ondernemer in eerste instantie niet eens aan denkt. Bijvoorbeeld het verkrijgen van de juiste invoer aangifte. De tijd dat je met een lading gewoon een ander land in kon rijden is namelijk voorgoed verleden tijd. Want hoewel het lijkt alsof de Europese Unie ervoor zorgt dat het vervoeren van goederen een stuk eenvoudiger maakt is er nog steeds veel vereist om een transport vlekkeloos te laten verlopen. Maar gelukkig kunnen wij u daarbij helpen.

Heeft u al eens van een certificaat van oorsprong gehoord? Of misschien van een douane entrepot? Misschien niet. Toch zijn dit zaken die in uw zakelijke leven een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Het zijn namelijk dingen die veel geld en tijd kunnen besparen. En we hoeven u niet uit te leggen hoe belangrijk deze twee factoren zijn. Datzelfde geldt natuurlijk voor een invoer aangifte. Die moet namelijk helemaal kloppen voor uw lading een ander land in mag worden gereden, gevaren of gevlogen. Is het niet in orde dan kunnen de douaniers zomaar beslissen om uw goederen bij de grens dagenlang vast te houden.

Een invoer aangifte is slechts één van de belangrijke elementen

Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij een internationaal transport. Als u het goed wilt doen tenminste. Nog steeds zijn er namelijk veel collega’s die voor u niet het maximale resultaat kunnen boeken. Bijvoorbeeld omdat ze niet over een douane entrepot beschikken of niet precies weten hoe ze een certificaat van oorsprong moeten invullen.

Bij ons kunt u hier wel op rekenen. Wij beschikken zelfs over een douane entrepot in onze eigen opslag van ruim 20.000 vierkante meter. En we hebben een speciale customs afdeling die een certificaat van oorsprong moeiteloos voor u kan verkrijgen. Bij ons heeft u dus altijd de zekerheid van een vlot en gestroomlijnd transport. En dan ontneemt u veel zorgen!