Iedere keer als u een grenspost passeert ziet u er wel een paar staan: vrachtauto’s die gecontroleerd worden door de douane. Als u er echter bij zou gaan staan merkt u echter dat een deel van deze auto’s langer blijven staan dan u zou verwachten. Dat kan komen omdat ze niet de juiste invoer aangifte bij zich hebben, of niet beschikken over een Certificaat van Oorsprong. In dat geval mag een chauffeur niet verder en zorgt het oponthoud voor hoge kosten voor zowel de verzender als de ontvanger. En wij kunnen dit voorkomen.

Wij hebben namelijk niet alleen een eigen douane entrepot, maar ook een afdeling die alle douanezaken voor u regelt. We kunnen onszelf dan ook met recht een complete logistieke partner noemen. Op deze afdeling, customs genaamd, weet men alles van het verzenden en ophalen van ladingen naar en uit het buitenland. Dat daarbij vaak een Certificaat van Oorsprong of een invoer aangifte vereist is komt voor hen dan ook niet als een verrassing. Omdat dit voor u waarschijnlijk wel zo is, is het verstandig om met ons in zee te gaan en niet voor verrassingen komen te staan.

Invoer aangifte voorkomt veel tijdsverlies

Als uw goederen, bijvoorbeeld door het meenemen van een Certificaat van Oorsprong op tijd in uw of ons pakhuis zijn aangekomen betekent dat nog niet dat onze rol uitgespeeld hoeft te zijn. Het logistieke proces is immers langer dan alleen het transport.

Zo beschikken we over een eigen douane entrepot waarmee u de invoer van uw goederen kunt uitstellen. Natuurlijk niet door ze een tijd lang aan de grens te laten staan, maar door ze op papier nog niet in te voeren. Door het gebruiken van dit douane entrepot kunt u dus voorkomen dat u al invoerkosten moet maken zonder dat u de goederen direct nodig heeft. Efficiënt en slim ondernemen, noemen we dat.

En dat zijn slechts enkele voorbeelden van de diensten die we u kunnen bieden. Als u op onze website kijkt ziet u wat we allemaal nog meer doen. En als u dat in u opneemt zult u zich realiseren dat er altijd wel iets is waarmee we u het werken eenvoudiger kunnen maken.