Al lachend pakt de chauffeur de laatste lading in zijn truck. Hij slaat de laadklep dicht en doet hem op slot. Hij loopt vervolgens nog één keer naar binnen om de vervoersdocumenten op te halen en dan kan de reis beginnen. Maar bij binnenkomst ziet hij de baas al zwetend zoeken naar de papieren. Die blijken er niet te zijn en wat volgt is een koortsachtig overleg over hoe deze alsnog zo snel mogelijk verkregen kunnen worden. Een container transport is namelijk niet iets wat je snel een dag laat wachten.

De schets uit het bovenstaande stuk tekst geeft aan hoe belangrijk het is om de vervoersdocumenten bij een lading op tijd in bezit te hebben. Een douanier heeft namelijk geen mededogen en als de herkomst en de bestemming van een lading niet kunnen worden aangetoond dan mag de auto het land niet in voor deze alsnog getoond worden.

Nou klinkt het allemaal heel problematisch als het misgaat, maar er is een heel eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd. Als u met ons in zee gaat weet u namelijk niet alleen zeker dat u een partner gevonden heeft die het container transport voor u regelt, maar iemand die ook alle randzaken op orde heeft.

Naast de vervoersdocumenten nog veel meer service

Wilt u een container transport opzetten en hier zelf helemaal geen omkijken naar hebben, dan kunt u er voor kiezen om ook het voorraadbeheer door ons te laten doen. Voorraadbeheer is voor veel ondernemers namelijk een moeilijk verhaal. Het zorgt er namelijk voor dat u altijd op tijd uw klanten kunt bevoorraden, maar dat u nooit teveel op voorraad heeft en tegen hoge vaste lasten oploopt. Door ons het voorraadbeheer te laten uitvoeren bent u verzekerd van een optimale efficiëntie en een perfecte afhandeling van ieder transport. En om dat we ook nog andere warehousing diensten aanbieden kunt u ons rustig beschouwen als een allround partner voor de logistiek en transport.