Er is volop belangstelling voor vintage feestkleding en accessoires en dit heeft al lang niet meer alleen  te maken met een krappe (studenten)beurs. In de hele westerse wereld wordt vintagekleding omhelst, en zelfs ook filmsterren.Feestkleding

Ook leuk om te weten is dat het Yves Saint Laurent was die in 1971 de zogenaamde vlooienmarktmode introduceerde. En dat een vintage look al lang niet meer perse goedkoop hoeft te zijn. Het zijn juist kledingstukken van de grote ontwerpers die tweedehands nog vele honderden euro’s opleveren. Julia Roberts straalde op een Oscaruitreiking in een vintage Valentino. Reneé Zellweger en Reese Witherspoon worden regelmatig gespot in vintage design feestkleding en met hun vele andere celebs. Aangezien er veel vraag is naar dit soort feestkleding, zijn de prijzen vaak hoog: in winkels worden vaak prijzen voor nieuwe kledingstukken aangehouden.

Het is een spannende manier van shoppen, want je weet nooit wat je tegen komt. De kans bestaat dat je zo betaalbare designer feestkleding kunt scoren van hele goede kwaliteit. En het is ook nog eens milieubewust!

In het algemeen wordt de term vintage gebruikt voor kleding die gemaakt is tussen 1920 en eind jaren zeventig. Wel moet gezegd worden dat redelijk wat verkopers van deze kleding dit doortrekken naar de periode tot het midden van de jaren tachtig.

Kleding die ouder is dan 1920 wordt meestal beschouwd als “antiek” en hoe wel dit populair is bij verzamelaars, wordt dit zelden nog gedragen.

Heb je binnenkort een feestje en wil je een keer iets anders dan anders? En vind je het bovendien leuk om rond te snuffelen in tweedehands zaakjes? Ga dan eens op zoek naar vintage feestkleding en onderscheid je van de massa! Daarbij komt dat het ook nog eens super trendy is om retro looks te creëren en je te laten inspireren door enkele decennia van de vorige eeuw. Zoek eens in vintage winkels naar bijvoorbeeld de supervrouwelijke glitter en glamour feestkleding uit de jaren twintig, of de feestelijke mantelpakjes met schootjes en veel kleur uit de jaren vijftig. Zo’n mantelpakje is absoluut geschikt als keurige feestkleding voor overdag!

Bij vintage gaat het meestal om designer feestkleding of met de hand gemaakte kleding die typisch zijn voor een bepaalde tijdgeest en die een zekere stilistische waarde hebben. Vintage wordt niet in elke winkel verkocht; op verschillende markten (bijvoorbeeld het Waterlooplein in Amsterdam) worden er vintagekledingstukken aangeboden.