Een BHV cursus is belangrijk voor elk bedrijf. Het is dan ook verplicht voor elke organisatie! Een BHV cursus heb je natuurlijk bijna niet nodig. Totdat er zich calamiteiten voordoen op het bedrijf want dan is iedereen blij dat er een bhv’er aanwezig is binnen het bedrijf. Volg daarom nu een cursus bedrijfshulpverlening.

Een cursus bedrijfshulpverlening bestaat uit verschillende onderdelen:
De belangrijkste zijn:
– eerste hulp
– bestrijden van brand
– ontruimen en communiceren met hulpdiensten
– werken met de AED

Hieronder zijn de onderdelen van bedrijfshulpverlening toegelicht:

Eerste hulp verlenen is zeer belangrijk binnen het bedrijf is zeer belangrijk. Bij eerste hulp kan je denken aan verschillende dingen als benaderen van het slachtoffer. Ook zijn er verschillende soorten wonden die behandeld worden.
Het bestrijden van een brand kan op verschillende manieren. Er zijn namelijk ook verschillende soorten branden waarover uitleg wordt gegeven.
Daarnaast is het belangrijk dat het pand veilig en organisatorisch wordt ontruimd. Hier kan je op voorbereid zijn met bedrijfshulpverlening. Dit moet ook goed gecommuniceerd worden met de hulpdiensten, want in principe is de bhv’er de laatste die het pand verlaat. Vervolgens moeten de statussen van eventuele slachtoffers worden doorgegeven.
Ten slotte staat het onderdeel AED op het programma. Zo’n 300 mensen per week krijgen een hartstilstand. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn met bedrijfshulpverlening. Met een automatische externe defibrillator wordt de overlevingskans vergroot, maar het is dan wel van belang om te weten hoe je met dit apparaat werkt.
Heb je nog geen bhv’er in het bedrijf, attendeer de leidinggevende er dan op dat dit verplicht is. Wanneer er calamiteiten zal dit zeker van pas komen.