Kinderen die maar niet tot werken kunnen komen in een schoollokaal Kinderen die het op de basisschool zo goed deden en op het voortgezet onderwijs niet weten hoe ze kun werk moeten organiseren? Deze kinderen zien en horen alles om zich heen en kunnen zich niet concentreren op hun taak. Ze weten niet hoe ze hun werk moeten plannen. Denk hierbij aan kinderen met autisme, dyxlexie, beelddenken, ADHD, ADD, ODD, DCD, hoogbegaafde kinderen of kinderen met andere onderwijsbehoeften. Hiervoor heeft mijnwerkplekje.nl 2 mooie producten ontwikkeld.

Soluss

Het concentratiescherm Soluss, die de kinderen een eigen werkplekje geeft en ze afzondert van omgevingsprikkels.

Het scherm past op alle standaard schooltafels, 50 cm x 70 cm Het tafelscherm is gemaakt van hoogwaardig kunststof, het is kras- en stootvast.

Achterin het scherm is een magnetisch whitebord waarop b.v. opdrachten kunnen worden geschreven of met een magneet b.v. de planning kan worden ophangen. Het tafelscherm is makkelijk te demonteren en is inklapbaar. Inmiddels zijn er al veel scholen die de Soluss met veel plezier gebruiken. De meeste scholen hebben er 2 standaard in de klas staan. Niet alleen voor de kinderen die last hebben van omgevingsprikkels maar ook voor kinderen die even een toets moeten inhalen. Op onze Facebook pagina staat een instructie filmpje

Plan-agenda

Een prikkelarme agenda die kinderen stap voor stap leert plannen, de plan-agenda. De plan-agenda ziet eruit als een gewone agenda met een stoer uiterlijk. De agenda is gedrukt in het dyxlexie-lettertype en is overzichtelijk. Kinderen kunnen in 1-blik de planning van de hele week zien. Naast de planning van het huiswerk is er ook ruimte voor de prive afspraken. Achterin de plan-agenda zit een opzoekboekje met vele praktische leertips en opzoekkaarten.

Methodische Plan-agenda

Naast de agenda is er ook een methodische plan-agenda. Dit is de plan-agenda in schriftvorm met 12 weekplanningen. De methodische plan-agenda is een ideaal middel om kinderen klassikaal het plannen stap voor stap te leren.

Bekijk onze online brochure.

Bent u benieuwd naar onze producten, gemaakt door mensen uit de praktijk, bekijk dan onze website www.mijnwerkplekje.nl of de Facebook-pagina.