In deze tijden van stress en gehaast bezig zijn kan het lastig zijn om aan je gezondheid te denken. Je komt er soms niet helemaal aan toe om echt helemaal gezond te eten en daarom zou je eigenlijk wel wat aanvulling kunnen gebruiken.

Een gegeven dat hierop inspeelt is de orthomoleculaire geneeskunde. De orthomoleculaire geneeskunde now foods zorgt ervoor dat de cellen in je organen optimaal gebalanceerd worden en in een optimale conditie komen. Natuurlijk het is geen wondermiddel, maar het werkt voor veel mensen toch erg goed om wat gezonder te worden.

Uiteraard is het wel belangrijk om sowieso een gezonde levensstijl aan te blijven houden. Het gebruiken van orthomoleculaire voedingssupplementen is bijvoorbeeld ook veel minder effectief wanneer je ongezond blijft eten en niet beweegt. Het dient dus echt ter ondersteuning van een gezonde levensstijl.

Het begrip orthomoleculair is nog vrij jong. De voordelen ervan werden in de late jaren zestig van de vorige eeuw in Amerika ontdekt en in de jaren tachtig geïntroduceerd in Nederland door een apotheker.

Een goede aanvulling van orthomoleculaire voedingssupplementen is het gebruik van diverse vitaminen mercola. Het is hierbij zeker nuttig om eerst bij een specialist langs te gaan voordat u supplementen gaat gebruiken. Ieder lichaam is anders en hoewel voedingssupplementen en vitaminen voor iedereen van alle leeftijden goed geschikt kunnen zijn, is het wel belangrijk dat men eerst goed uitzoekt welke middelen het beste geschikt zijn. Hierbij worden factoren zoals leeftijd, geslacht, levensstijl en dergelijk meegenomen. Het mooie aan de orthomoleculaire geneeskunde is namelijk dat deze helemaal aanpast aan het lichaam en daarom dus voor iedereen een geschikte optie kunnen zijn. Nogmaals, vergeet dus niet dat deze middelen veel minder effectief zullen zijn wanneer je verder geen gezonde levensstijl hebt. dat wil zeggen: genoeg beweging en gezond eten. Bepaalde dingen kun je namelijk alleen uit deze gezonde levensstijl halen, maar wel ondersteunen met orthomoleculaire voedingssupplementen en vitaminen.