Krijg je weleens te horen: wat kijk je toch boos? Toch wel erg vervelend, vooral omdat je voor je eigen gevoel helemaal niet zo boos keek.. Misschien komt het door je fronsrimpels.

In de loop der jaar ontstaan er nu eenmaal rimpels en daar is helaas niet veel aan te doen. Het is voor veel mensen wel een grote bron van ergernis en dat is eigenlijk jammer omdat een fronsrimpel verwijderen eigenlijk helemaal niet zoveel werk is. Het is een kleine ingreep met veel resultaat.

Het verwijderen van een fronsrimpel gebeurt met botox. Het ontstaan van een fronsrimpel komt door een overactieve spier en het slapper worden van de huid. Waar de fronsrimpel eerder bij het ontspannen van het gezicht wel weer wegtrok, kan het zo zijn dat een ouder wordende huid deze rimpels ook bij het ontspannen gezicht nog steeds behoorlijk zichtbaar is. Door de onderliggende spieren te ontspannen, kun je deze niet meer zo strak aantrekken. Daardoor zal een fronsrimpels veel minder zichtbaar en is het bovendien ook zo dat de fronsrimpels zich niet verder ontwikkelt.

Andere rimpels in het gezicht, zoals bijvoorbeeld aan de neuslippenplooi of boven de bovenlip kunnen niet met botox worden behandeld. Hiervoor is een filler behandeling nodig. ook dit is geen intensieve ingreep, maar heeft alsnog wel veel resultaat. Rondom de mond en de neus kan geen botox worden gebruikt, omdat men deze spieren teveel gebruikt bij zaken zoals praten, eten en drinken. De rimpels hier kunnen wel opgevuld worden met fillers, waardoor de huid weer een jonger uiterlijk zal krijgen. Dit gebeurt met natuurlijke opvulmiddelen, zoals het lichaamseigen hyaluronzuur. Daardoor is dus bovendien het risico op een allergische reactie een stuk kleiner. Uiteraard wordt dit van te voren natuurlijk wel getest. Na de behandeling zal je ook niet onder de blauwe plekken zitten. Er kan wel wat zwelling ontstaan, maar waarschijnlijk niets dat niet met een ice-pack op te lossen is.