Blowen zal voor veel mensen als sociale bezigheid worden gezien. Samen met vrienden blowen kan inderdaad gezellig zijn. Minder gezellig is het wanneer iemand in zijn eentje thuis zit te blowen blowen. Dit heeft niets met sociaal doen te maken.

En natuurlijk zijn er dingen te bedenken die u met vrienden kunt doen die veel gezonder zijn. Bedoelen wij nu dat u nooit mag blowen? Zeker mag u wel blowen. Maar maak er geen gewoonte van.

Eigenlijk kunnen we van ieder genotmiddel wel zeggen dat het verslavend is. Misschien heeft u zelf wel dat zodra u een snoepje pakt, u blijft snoepen. En ook koffie is iets dat veel mensen absoluut nodig hebben. En zo is ook cannabis is iets dat veel mensen nodig hebben om te functioneren.

Niet iedereen denkt hetzelfde over blowen. Er bestaan mensen die helemaal anti blowen zijn. Ook tegen af en toe blowen. In de grote stad heeft men er doorgaans geen problemen mee. Vooral in dorpen waar de meerderheid van de mensen gelovig is.

U kunt denken dat blowen u minder actief maakt. Dit is meestal niet alleen een idee of gevoel, maar vaak is dat ook echt zo. Blowen werkt vermoeidheid in de hand. Wanneer het blowen ervoor zorgt dat u ook steeds afspraken afzegt, werkt het een sociaal isolement in de hand. Dit kan weer extra problemen oproepen, zoals eenzaamheid.

Vaak bevat de joint ook tabak. Tabak bevat een grote hoeveelheid giftige stoffen. Die krijgt u allemaal in uw lichaam bij het blowen.