Het hart van Twente, zo wordt deze prachtige stad ook wel genoemd. Dit verhaal gaat over de pedicure die de wereld van voeten deed veranderen. Door een innovatief systeem dat is uitgevonden door een oppas, is het mogelijk om voeten van afstand te bestuderen. Het grootste voordeel hiervan is dat de pedicure geen last meer heeft van nare luchtjes die afkomstig zijn van de voeten.

De oppas in kwestie is een dertig jarige man met een over sensitief reukorgaan. De neus van de oppas is dermate sterk ontwikkeld dat hij luchtjes al op kilometers afstand kan ruiken. Toen hij voor een voetmassage naar een pedicure ging kreeg hij zijn idee. Tijdens zijn behandeling lag er naast hem nog een patiënt. Deze vrouw had een zeer penetrante lucht om haar voeten hangen, waaraan de oppas zich enorm stoorde. Men man en macht probeerde hij zijn neus dicht te stoppen met watten en plastic, maar het mocht niet baten. De geur bleef aanwezig. Uit inlevingsvermogen voor de pedicure kwam hij daarom met zijn idee. Het leek hem haast niet te doen om de hele dag met deze geur over weg te moeten. Daarom beloofde hij de voetenbehandelaar een uitkomst voor het probleem.

De oppas komt zijn belofte aan de pedicure na

Toen de oppas klaar was met zijn werk in een van de families waar hij op de baby’s paste ging hij aan de slag. In zijn schuur bouwde hij een systeem waarmee de pedicure nooit meer dichter dan 3 meter bij een patiënt in de buurt hoeft te komen. Met buizen en touw knutselde hij net zo lang totdat het resultaat er mocht wezen. Een constructie die enkel bestaat uit metaal, kunststof en wat touw. De pedicure geeft in de krant aan enorm geholpen te zijn en een stuk prettig kan werken. De oppas is inmiddels steenrijk en heeft zijn systeem verkocht aan een internationaal productiebedrijf. Met zijn reukorgaan gaat het nog altijd niet zo goed. Hij blijft gevoelig voor vervelende geurtjes.