Van kleins af aan wordt de de schilder en schoonheidsspecialist de vraag gesteld: wat wil je later worden? De maatschappij legt bij kleine kinderen al vroeg druk op hun te maken keuzes. Jongetjes kiezen in de kleuterklas beroepen als piloot, brandweerman of schilder. Waar de meisjes voor de vrouwelijke beroepen gaan als juffrouw, zuster of schoonheidsspecialiste.
Zo wordt ook aan Binkie  van 10 jaar de vraag gesteld door zijn juffrouw: ‘Wat wil jij later worden, Binkie?” De vader van Binkie is schilder en ook zijn opa heeft dit beroep altijd uitgevoerd. Zijn moeder is al vele lange jaren schoonheidsspecialist in opleiding en heeft altijd veel plezier in haar werk, althans dat zegt ze. Vanaf dat Binkie kan lopen gaat hij al mee met zijn vader naar verschillende schilder klussen. En wordt er door zijn moeder altijd gezegd dat hij later ook in de voetsporen van zijn vader zal treden. Zo trouw als Binkie is, is dus het antwoord op de vraag van zijn juffrouw: ‘ik word later schilder, juffrouw!”

Juffrouw lijkt enigszins verbaasd over dit antwoord. Binkie is het soort jongen dat altijd in de poppenhoek zit en daar in zijn rol als schoonheidsspecialist zit. Hij kan daar uren in de weer zijn met lippenstiftjes en oogschaduw. Binkie is een heel erg artistiek kind.

Van de schilder in een midlifecrisis tot aan schoonheidsspecialist

Jaren gaan er overheen en Binkie, die tegenwoordig in het leven genaamd gaat als Bink, heeft zijn eerdere jongens uitspraak waargemaakt en heeft schilder als zijn beroep gemaakt. Hij heeft daarnaast een vrouw en twee dochtertjes, een tweeling.  Nog steeds is Bink artistiek en vindt hij zijn heil in het opmaken van zijn twee dochtertjes. Zijn dochtertjes kirren het altijd uit als hun vader weer als schoonheidsspecialist met hun speelt. Dat zijn de momenten dat Bink gelukkig is. Zijn vrouw ziet dit schouwspel aan en stimuleert Bink om voor zichzelf te kiezen en zich om te laten scholen tot professioneel schoonheidsspecialist. Zo zie je maar dat een schilder niet altijd moet verven wat zijn ouders hebben voorgedaan.