Waarom digitaal leren de laatste tijd toch zo in de belangstelling staat is een goede vraag. In een tijdperk waarin het digitaliseren van de gehele maatschappij niet te voorkomen is, zou toch ook het onderwijs belangrijk kunnen zijn. Waar nu nog niet overal een digibord op school staat, zal dat in de komende vijf jaar sterk veranderen. De voorspelling dat binnen nu en een aantal jaren overal een digibord op school staat komt gegarandeerd uit.

Leerlingen blijken namelijk veel sneller materie tot zich te nemen wanneer er digitale interactie is. Bovendien is de hoeveelheid lesmateriaal die middels digitaal onderwijs kan worden verstrekt vele malen hoger dan verwacht. Leerlingen hebben behoefte aan duidelijk taal. Daarnaast hebben leerlingen belang bij een docent die hun taal spreekt en schrijft. Digitaal leren is een ontwikkeling die weliswaar nog in de kinderschoenen staat, maar in de nabije toekomst voor grote projecten gaat zorgen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel docent als met leerling. De voordelen van digitaal onderwijs steken ver boven de nadelen uit, al komt er her en der nog wel eens een bijzonder feitje boven tafel. De nadelen van het hebben van een digibord op school spreken voor zich. De kans bestaat namelijk dat leerlingen in het systeem inbreken en zo beveiligde gegevens kunnen confisqueren. Digitaal leren, digitaal onderwijs en daarbij hoort een digibord op school.

Waarom digitaal onderwijs in ontwikkeling is

Dat heeft alles te maken met de introductie van het digibord op school. Leerlingen vinden het prachtig om in de pauze een digitaal spelletje te kunnen en mogen spelen. Als zij daar de ruimte toe krijgen zullen ze die dan ook zeer zeker nemen. En geef ze eens ongelijk. Het digitaal leren van een andere taal blijkt bewonderenswaardig lastig. De oorzaak hiervan lijkt te liggen in het stukje van onze hersenen dat verantwoordelijk is voor communicatie. Wie geïnteresseerd is in verdere informatie over mogelijkheden voor digitaal leren kan altijd terecht op de website van het nationaal instituut voor educatie. Bovenstaande informatie kan daar ook na worden gelezen.