Als je in de familie een muzikant hebt kan je daar best trots op zijn wanneer ze optreden of iets performen. Maar van het oefenen kun je soms ook wat minder blij worden. Zit je net op de bank na een lange dag en dan begint het optreden in huis. Er zijn daar goede oplossingen voor zodat je ongestoord op de bank kunt blijven zitten. Een voorbeeld hiervan is een drumstudio.

Een drumstudio, ook wel drumcabine genoemd, is ontwikkelt om muziek in op te nemen en te produceren. Door de geluidsdichte eigenschap zijn de cabines prima te gebruiken als drumcabine. Met deze drumstudio’s is het niet zo dat mensen een paar straten verderop nog kunnen meegenieten van de muziek.

Eigenschappen van een drumstudio

De drumcabines zijn voorzien van verschillende gemakken en mogelijkheden. Deze drumstudio’s zijn namelijk uitgerust met:
– Een deur van veiligheidsglas
– Ventilatiepanelen voorzien van luchtschaten voor lucht verversing
– Kabeltule voor het opbergen en loodsen van verschillende kabels
– Ophangpunten voor bijvoorbeeld een tl-lamp
– verschillende bevestigingsmaterialen

Drumstudio op maat

De drumstudio’s kunnen op maat gemaakt worden. Zo kan er in elke ruimte in huis een drumstudio geplaatst worden doordat de vormen en afmetingen aan te passen zijn. Deze drumcabines zijn ontwikkeld om muziek op te nemen, muziek te produceren en om muziek in te spelen. De klanken van een drumstel worden zo beperkt dat het niet meer in de wijde omtrek is te horen. Dit betekent dat de buren dus geen last meer zullen hebben van het drummen in huis. Ook wordt er een goed airco ofluchtcirculatiesysteemm in de drumstudio opgehangen zodat de temperatuur in de studio op orde blijft.