Tijdens de gitaarles vorige week, werd ik ineens heftig onderbroken. Ik was rustig aan het oefenen toen opeens een glazenwasser aan het raam stond. Wat moest die vent daar eigenlijk? Ik woon in een flat op de 7e verdieping en was regelmatig mijn eigen ramen.

Als ik dan bezig ben met gitaarles heb ik geen zin in een vent die mij komt storen. Dat moeten ze toch echt beter plannen. Vorig jaar heb ik voor de grap een hoogwerker gekocht. Het leek me grappig om met een paar jongens als glazenwasser een paar centen extra te verdienen. Het bleek helaas niet zo’n succes, maar de hoogwerker heb ik nog steeds. Daarmee was ik dus ook altijd mijn eigen ramen. Al een aantal keren heb ik bij het bedrijf waarvoor de glazenwasser werkt aangegeven geen behoefte te hebben aan deze dienst. Toch blijven ze maar komen met hun activiteiten. Zo langzamerhand ben ik het wel een beetje zat. En dan helemaal als ze me storen in mijn gitaarles. Al enige tijd probeer ik het mooiste instrument ter wereld te bespelen, maar het blijft lastig. Mijn moeder speelde vroeger viool en waarschijnlijk is daar mijn liefde voor snaarinstrumenten ontstaan. Nu ik ben begonnen met het volgen van gitaarles zit er al aardige vooruitgang in. De meeste akkoorden heb ik al onder de knie, en daar ben ik best trots op.

Gitaarles voor gevorderden

De volgende stap in het leertraject is natuurlijk de gitaarles voor de betere spelers. Als het aan mij ligt verbieden ze iedere glazenwasser in Nederland om een muziek instrument te bespelen. Wat een irritatie wekken die jongens toch bij mij op. Niet dat een glazenwasser geen goed werk doet hoor, daar helemaal niet van, maar ik vind het gewoon vervelend. Als ik straks met gitaarles bezig ben wil ik echt niet nog een keer gestoord worden. Laat de glazenwasser dus maar gewoon doen waar die goed in is. En dat is soppen en met een trekker aan de slag zijn.