In eerste instantie zou je denken dat oma’s van elektricien geen vrijgezellenfeest meer hoeven te geven. Toch is dat bij mijn grootmoeder anders. Ik durf rustig te zeggen dat ze nog een hippe vrouw is, ondanks haar leeftijd. Zo deed ze laatst nog mee aan een leuke workshop. In dit verhaal vertel ik over het bijzondere vrijgezellenfeest dat we laatst met haar beleefden.

Zelf een elektricien heeft een mooie dag

Ik, elektricien van beroep dacht in eerste instantie dat dit niks voor mij zou gaan worden. Een vrijgezellenfeest is namelijk toch uitsluitend bedoeld voor vrouwen, zo was mijn mening. Omdat mijn oma graag wilde dat ik mee ging heb ik dan toch maar besloten om me bij het clubje dames aan te sluiten. Eigenlijk ben ik van mening dat je een elektricien in zijn waarde moet laten als hij aangeeft ergens geen zin in te hebben. Toch moet je voor je familie ook wel eens wat over hebben. Ik ben immers ook niet de beroerdste. Enfin, onderdeel van het vrijgezellenfeest was een voor mij interessant onderdeel. We moesten een workshop volgen.

Als elektricien weet ik als geen ander dat het werken in groepjes voor verschillende soorten spanning kan zorgen. Je moet meestal oppassen met een workshop dat je niet te veel mensen in een groep zet, dat werkt alleen maar averechts. Gelukkig had de organisatie daar goed over na gedacht en werden we ingedeeld in groepjes van 5 mensen. Toevallig kwam ik in de groep bij een andere elektricien die ik nog kende van de vakopleiding. Hartstikke leuk om hem weer eens te ontmoeten en wat bij te kunnen praten. Toen de workshop eenmaal begon moesten we allemaal onze mond houden. Van kletsen kwam dus niets meer en we moesten onze volle aandacht erbij houden. Ik heb tijdens een workshop nog nooit zo moeten zweten maar het was zeker de moeite waard. Mijn oma heeft niet mee gedaan want haar botten zijn nog wat stram, maar wij vonden het werkelijk fantastisch. Volgend jaar ga ik met genoegen weer mee.