Het inrichten van een professionele horeca keuken vraagt meer dan het leveren van alleen de benodigde apparatuur. Een introductie van vier elementen die onmisbaar zijn in de horeca keuken. Voor wat extra smaak in je horeca-interieur, waarmee je de sterren van de hemel kookt! En wat astronauten te maken hebben met de hygiëne van je voedsel, lees je verderop…Koken

1. Ergonomie

Ergonomie is een ingewikkeld woord voor het zo inrichten van je werksituatie dat lichaam en geest zo min mogelijk hinder ondervinden. Bij ‘herrie in de keuken’ en stress tijdens spitsuren zeker goed om in het achterhoofd te houden. Denk aan:

• Draag schoenen die lekker zitten (platte schoenen en geen hakken)

• Moet je zware dozen met keukenmaterialen tillen? Loop liever meerdere keren dan één keer te zwaarbelast, of vraag een collega om hulp.

• Verdeel je gewicht goed over je beide benen.

2. Routing

Routing is een hot item in de horeca. Daaronder verstaan we de organisatie van het productieproces in de keuken. De route die grondstoffen, gerechten, personeelsleden, materialen en afval afleggen in de keuken dus.

• Scheid personeelsruimten zoveel mogelijk scheidt van vertrekken waar productie plaatsvindt.

• Neem maatregelen als je van de personeels- naar de productieruimte gaat: was en desinfecteer je handen, bedek je haar door het opzetten van een (koks)muts.

3. ‘Astronautenvoedsel’

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points: een risico-analyse voor voedingsmiddelen. Met HACCP loopt een bedrijf het hele productieproces na op mogelijke gevaren voor de veiligheid van je eten. De Amerikaanse NASA bedacht het HACCP-systeem in de jaren ’60 om het eten voor astronauten te controleren.

4. Jouw zaak, jouw smaak

Een goede grootkeukendesigner houdt rekening met jouw wensen! Want geen ondernemer of horecagelegenheid is hetzelfde. Jouw zaak, jouw smaak. En uiteraard ook die van je gasten.

Meer tips voor de inrichting van horeca keukens?

Ga eens met een ervaren grootkeukenadviseur om tafel. Bespreek vrijblijvend met onze designers hoe we van jouw complete horeca keuken een smaakvol geheel maken.