Als koerier maak je vaak de bijzonderste dingen mee. Zelf ben ik al meer dan tien jaar werkzaam als koerier en ik heb me nog nooit een dag verveeld. Het mooie van dit beroep is dat je kantoor eigenlijk in de auto of bestelbus is. Je zit dus niet de hele dag achter een computerscherm, maar hebt uitzicht op een prachtige asfaltweg. Een heerlijk vrij gevoel waarbij je als kers op de taart ook nog bij mensen aan de deur pakketjes mag afleveren. Een koerier moet namelijk naast het rijden ook nog een handtekening in ontvangst nemen en mag dus aanbellen bij particulieren en bedrijven. Het is een bijzonder fijn gevoel om uit de auto te mogen stappen en af te wachten wie er de deur open komt doen. Zoals u zult begrijpen ben ik een koerier met passie voor mijn werk, ik vind het namelijk prachtig.

 Hoe een koerier plezier in zijn werk krijgt

Als koerier moet je gewoon zelf de bloemetjes een beetje buiten zetten. Het is af en toe natuurlijk best lastig om met een zwaar pakket naar de deur van iemand te sjouwen. In dat geval maak ik trouwens altijd gebruik van mijn steekwagentje. Op het moment dat ik zo’n pakket dan bij iemand thuis heb afgeleverd en ik krijg een schouderklopje of een suikerkoek, dan voel ik me altijd zo gelukkig. Bij het afleveren van pakketjes maak je altijd iemand blij, immers, ze hebben het zelf besteld! Sommige mensen zitten vol verwachting op het bestelde pakketje te wachten, dus als ze mij dan zien zijn ze altijd blij. En de zware pakketjes, ach, die horen er gewoon bij. Mensen moeten weten dat een koerier wel de hele dag alleen op de auto zit en dat het dus prettig is om met anderen om te gaan. Als conclusie durf ik rustig te stellen dat koerier de mooiste baan ter wereld is.