Goed personeel vinden is soms moeilijk. Onderstaand een aantal mogelijkheden om goede werknemers te vinden.

Uitzendbureau

Als werkgever kunt u terecht bij de vele uitzendbureaus. Het voordeel van uitzendkrachten van uitzendbureaus is dat u eerst kunt kijken of de werknemers u bevallen. Bent u niet tevreden dan kunt u er zonder problemen weer vanaf. Daarnaast kan het zijn dat u tijdelijk personeel nodig heeft voor bijvoorbeeld een eenmalige extra opdracht. Uiteraard moet het uitzendbureau ook verdienen en zult u maandelijks hogere kosten kwijt zijn dan indien u de werknemers direct betaalt. Daar staat wel de besparing het werk voor de salarisadministratie en betalingen van salaris, belasting en premie afdrachten en het hebben van minder risico van bijvoorbeeld het eigen risico bij ziekte van de werknemer tegenover.

Payrollbureau

Via een payroll bureau kunt u personeel verlonen. Er zijn payroll bedrijven die tevens voor u de werving en selectie kunnen doen van nieuw personeel. Het voordeel van het verlonen van personeel via een payroll bedrijf is dat u juridisch niet de werkgever bent en dat de salarisadministratie voor u door het payrollbedrijf wordt gedaan, terwijl u wel rechtstreeks contact heeft met de medewerkers. Dit scheelt u een hoop administratie en u loopt minder risico omdat het gemakkelijker is in slechte tijden uw personeelsbestand te verkleinen en het risico van loondoorbetaling bij ziekte van het personeel er niet is.

Werving en selectie bureau

Een werving en selectie bureau is een bureau die voor u op zoek gaat naar personeel, rekening houdend met de door u vooraf aangegeven wensen. Het werving en selectie bureau doet de sollicitatiegesprekken en nemen u dus al dit werk uit handen. Nadat het werving en selectie bureau de procedure heeft doorlopen, wordt de overgebleven werknemer of werkneemster aan u voorgesteld.

UWV

De overheidsinstantie UWV is misschien wel de meest voor de hand liggende keuze voor een werkgever om te zoeken naar een nieuw personeelslid. De website van het UWV voor werkgevers is werk.nl. U kunt als werkgever gebruik maken van de CV bank of personeel zoeken met behulp van het UWV. Tevens kunnen zij u bijstaan met raad en adviezen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld subsidies en andere vergoedingen.

CV banken

Een CV bank is een online verzamelaar van CV’s van mensen die op zoek zijn naar een baan. Mensen die op zoek zijn naar werk uploaden hun CV naar deze CV bank. Veel werkgevers kijken bij deze CV banken op internet als zij personeel zoeken. Bent u als werkgever op zoek naar een nieuwe medewerker, dan loont het de moeite om eens te kijken op deze websites. Bent u geïnteresseerd in een CV dan kunt u contact opnemen met deze medewerker en een sollicitatiegesprek voeren.

Adverteren

Adverteren is de traditionele manier om aan nieuwe medewerkers te komen. De meest voor de hand liggende is het plaatsen van een vacature in de krant. Indien u personeel zoekt binnen een specifieke branche is een vacature plaatsen in een vakblad binnen uw branche ook een goede optie.

Website

Indien u een bedrijfswebsite heeft kunt u de vacature ook op uw website plaatsen. Veel particulieren die werk zoeken, houden de websites van bedrijven in de gaten.

Als u als werkgever op zoek bent naar personeel, heeft u tegenwoordig mogelijkheden genoeg. Wij wensen u veel succes bij het vinden van nieuwe werknemers.