Druk, druk, druk…

Heb jij ook wel eens het gevoel dat de tijd als los zand door je vingers glijdt? Je bent net binnen of je collega’s schieten je alweer aan en hebben vragen over een bepaald project. Je hebt nog niet eens de mogelijkheid gehad om een bakje koffie te halen of je leidinggevende vraagt of je even iets voor hem of haar wilt doen. Je moet namelijk nog even de stukken kopiëren voordat de vergadering begint. Je hebt de hele dag nog geen pauze gehad en nu sluipen de kleine foutjes erin. Je hebt vanmorgen een telefoontje gehad maar vergeten de vraag te noteren. Tijd om hier iets mee te gaan doen!

Wat zijn de voordelen van timemanagement?

Timemanagement zorgt voor een stuk minder gehaast en stress. Daarnaast zorgt een goede verdeling in tijd ervoor dat je zorgvuldiger te werk kunt gaan en efficiënter bent. Je collega’s weten precies waar ze aan toe zijn en dat werkt een stuk plezieriger.

Wat is timemanagement volgens personal coach Johan:

Timemanagement is het maken van een realistische planning aan de hand van activiteiten, doelstelling en prioriteiten. Er zijn natuurlijk valkuilen als het gaat om het indelen van je tijd. Zo kun je natuurlijk te maken krijgen met het bekende uitstelgedrag of afleiding. Het is zaak dat je in tijdsblokken gaat werken. Probeer eens een dagdeel aan iets door te werken in plaats van steeds van de ene klus naar de andere klus te rennen. Maak aan het begin van de week of dag een todo lijst. Je zult zien dat je een stuk minder stres hebt hierdoor!