Wat is SEO en waarom is dit zo belangrijk?

Zoekmachine optimalisatie (afkorting : SEO) is het optimaliseren van jouw website of webwinkel voor de zoekmachines die worden gebruikt op internet. Of je nu bezig bent met online geld verdienen, een bedrijfs website hebt, of een hobby website, je hebt er een omdat je gevonden wilt worden door bezoekers. Je wilt de inhoud delen met anderen.

Om dit te bereiken moet je dus zorgen dat deze gevonden wordt. En je kunt nog zo goed zijn in alles dat met het maken van websites te maken heeft, maar vaak is de zoekmachine optimalisatie een ander verhaal. Wanneer je de meeste bezoekers wilt hebben, is de belangrijkste zoekmachine om goed in te scoren, Google. Deze wordt door ruim 90% van de internetgebruikers, gebruikt voor het zoeken. En vooral sinds het afgelopen jaar is het heel moeilijk geworden om mooie resultaten in deze zoekmachine te behalen. Doordat er 2 bekende updates zijn geweest, de Penguin en Panda. Deze hebben ervoor gezorgd dat alles nu anders werkt. Bovendien bestaat de SEO uit veel verschillende lagen, en moet je met een heleboel rekening houden. Je hebt bijvoorbeeld on-site SEO, off-site SEO, do-follow links en no-follow links en ga zo maar verder.

Hoe zorg je ervoor dat jouw domein vindbaar wordt?

Je kunt er voor kiezen om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Het voordeel is dat het je als het meezit veel tijd en werk bespaard. de nadelen zijn dat het vaak flink wat geld kost, er geen garantie is dat jij op de eerste pagina komt te staan in Google en je hebt zelf over een belangrijk onderdeel van je website, geen controle. Wanneer je dit zelf doet, kost het minder, en heb je zelf de controle. Ook wanneer het domein weer een stuk naar achter gaat in Google, kun je wel direct reageren door actie te ondernemen. Het nadeel is wel dat je geduld moet hebben en redelijk aan het werk zal moeten gaan. Maar, het is de moeite waard!

Als het zo ingewikkeld is, kan ik het dan wel zelf?

Ja, dat kan! Er is nu een ebook, waarmee je stap voor stap alles leert over de SEO. Het ebook SEO Compleet is een handleiding die vol staat met alle informatie over zoekmachine optimalisatie, maar ook bijvoorbeeld met andere internet marketing methodes die van belang zijn voor de vindbaarheid van je site. Daarnaast is er een compleet en overzichtelijk stappenplan, die je kunt volgen wanneer je begint met het werk. Alle soorten linken worden uitgelegd, en er staat precies bij waar en hoe je deze kunt krijgen. Dit maakt het werk zelfs een stuk makkelijker!

Wil je meer weten over SEO Compleet, of het ebook bestellen? Kom dan snel naar de website SEO Compleet