Afrastering is kan veel verschillende functies hebben. Zo kan je denken aan beveiliging, aan het afbakenen van een gebied of aan het creëren van veiligheid. Een afrastering koop je voor langere tijd. Hierdoor moet het een goede investering zijn.

Verschillende soorten afrastering met verschillende doeleinden

Er zijn verschillende soorten afrasteringen. Zo kan je een soort afrastering kiezen die het beste bij uw beveiligingsbehoefte past. Met een lage afrastering kan bijvoorbeeld het terrein voor het zich worden afgeschermd. Lage hekken worden vooral gezien als erfgrensafscheiding, plantsoenmarkering of een manier om ongewenst parkeren tegen te gaan. Daarnaast is het mogelijk om extra beveiliging toe te voegen. Denk aan rampalen, roadblockers of camerabeveiliging.

De soorten afrastering die Heras biedt zijn:
– Spijlenhekwerk
– Staalmathekwerk
– Gaashekwerk
– Sportveldafrastering
– Lage afrastering

Spijlenhekwerken bieden een goede beveiliging. Het is namelijk moeilijk om er over heen te klimmen dankzij de hoge spijlen, punten of stekels. Het is dus een goede vorm van beveiliging.
Zo is de hoogte verschillend tussen de 1 en 2,5 meter. Ook is het onmogelijk om de spijlenhekwerken te breken.

Staalmathekwerken zijn veilige en duurzame hekwerken. Ze bieden een goede en vriendelijke uitstraling en zijn geschikt voor gebiedsafbakening. Voor de omheining van bedrijventerreinen, speelplaatsen en plekken met veel passanten worden staalmathekwerken vaak geplaatst.

Gaashekwerken worden breed toegepast en zijn een duurzaam type hekwerk. Er zijn gaashekwerken met verschillende maaswijdten. Deze worden bevestigd aan verticale metalen of betonnen staanders. Gaashekwerken hebben de mogelijkheid om begroeiing te laten groeien.

Het beveiligen van sporters, supporters en toeschouwers, dat is het doel van sportveldafrastering. Ook wordt er voorkomen dat ballen bijvoorbeeld niet in de bossen verdwijnen.

Ten slotte is er nog de lage afrastering. Die kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld winkels. De lage afrastering kan dan preventief tegen ramkraken werken. Ook bij plantsoenen wordt de lage afrastering vaak ingezet tegen motorvoertuigen. De lage afrastering is zo’n 30 tot 53 cm hoog.