Je ziet ze steeds vaker verschijnen: een terrasoverkapping in de tuin. Maar waarvoor kun je ze gebruiken? Ik heb hier drie redenen om een overkapping te plaatsen voor je!

  1. Terrasoverkappingen kunnen dienen als een droge plek in de tuin als het regent. Dus ook met slecht weer, kun je nog steeds in je tuin een kopje koffie drinken, met vrienden een biertje drinken, even lekker een boek lezen of gewoon even relaxen.
  2. Een terrasoverkapping houdt warmte vast, dus als je een verwarming onder de overkapping zet, kun je zelfs in de winter genieten van je tuin, zonder dat je het enorm koud krijgt.
  3. Ook kun je een terrasoverkapping prima gebruiken als opslag van bijvoorbeeld planten in de winter, zodat je deze iets warmer kunt houden. Dit om bescherming te bieden, zodat ze niet doodvriezen.

Terrasoverkapping ook als decoratie in de tuin?

Naast alle eerder genoemde functies, kun je ze ook zodanig bouwen dat ze ook een deel van de decoratie van tuin zijn. Je kunt bijvoorbeeld een terrasoverkapping bouwen van hout. Ook kun je ze combineren met een schuur, waar je ook weer verschillende dingen mee kunt doen. Denk aan een soort bar voor feestjes of gewoon een plek om je fietsen neer te zetten.

Is een terrasoverkapping iets voor mij?

Een verkapping kan dus voor veel verschillende functies dienen. Maar naast alle voordelen zijn er ook nadelen. Denk aan de ruimte die je nodig hebt om een overkapping te plaatsen of het budget wat je nodig hebt om er eentje te bouwen. Wegen de voordelen op tegen de nadelen? Dan is het plaatsen van een terrasoverkapping zeker de moeite waard!

Welk type overkapping past mij?

Afhankelijk van het type terrasoverkapping, kun je verschillende materialen gebruiken. Je hebt simpele metalen/kunststof terrasoverkappingen, maar natuurlijk ook de hele mooie houten terrasoverkappingen. Dus stel jezelf de vraag: “wat past het beste in mijn tuin?” Heb je liever een simpele terrasoverkapping waar je gewoon kunt relaxen bij slecht weer? Wil je er eentje waar je een heel groot deel van de tijd gaat spenderen?