Heb je jezelf buitengesloten? Is je sleutel afgebroken in het slot? Of is er bij je ingebroken? Dan kun je contact opnemen met een slotenmaker in de buurt. Een slotenmaker heeft speciale gereedschappen en is daarmee in staat om -in de meeste gevallen- zonder schade het slot open te maken of te vervangen. In dit blog vertellen we je wat een slotenmaker allemaal voor je kan doen.

Slot openen

Een goede slotenmaker weet precies hoe hij een slot kan openen, plaatsen of repareren zónder schade te maken. Heb je jezelf buitengesloten? Dan kan een slotenmaker het slot met speciaal gereedschap openen. Is de sleutel afgebroken in het slot? Ook dan kan een slotenmaker de deur voor je openen. Hij zal vervolgens onderzoeken of de afgebroken sleutel verwijderd kan worden. In veel gevallen is dit mogelijk. Als dat in jouw situatie níet mogelijk is, dan moet het slot vervangen worden.

Sloten vervangen

Wanneer je je sleutel kwijt bent, deze afgebroken is of wanneer er een inbraak is gepleegd, dan kan een slotenmaker je sloten op vakkundige wijze vervangen. Uiteraard zonder schade toe te brengen aan de deur of het kozijn. Was er al schade door bijvoorbeeld inbraak? Dan kan een slotenmaker deze inbraakschade meestal keurig voor je herstellen.

Inbraakpreventie

Ook kan een slotenmaker je alles vertellen over inbraakpreventie. Welke sloten en beveiligingsmanieren er allemaal beschikbaar zijn en welke het beste van toepassing zijn op jouw woning of bedrijfspand, hangt natuurlijk af van de situatie en ligging van het pand. Een slotenmaker komt meestal op locatie om te kijken en vervolgens een advies uit te brengen. Hierin wordt het plaatsen van anti-inbraak sloten meegenomen, maar ook een stukje inbraakpreventie. Zo kun je inbrekers al vanaf de straat laten zien dat er beveiliging is aangebracht, waardoor ze je woning liever zullen overslaan. Een slotenmaker vertelt je graag alles over de mogelijkheden.