In de afgelopen jaren zijn de graszoden van Graco uit Zwartemeer zeer populair geworden. Zowel particulieren als ook zakelijke klanten kopen hun graszoden (ook wel grasmatten genoemd) in bij Graco. Dit terwijl ze geen stunters met de prijzen zijn! Ze hebben namelijk een ander uniek voordeel!

Graszoden zonder netten

Graszoden om te verkopen kan je niet zomaar maken van een willekeurig grasveld. De grond en het gras vallen dan namelijk uit elkaar. De grond moet dus verstevigd worden om het gras als grasmatten te kunnen leveren. Hiervoor worden bij de meeste bedrijven plastic netten in de grondlaag verwerkt. Deze houden de grond met het gras dan bij elkaar. Maar het plastic blijft dan in het gazon zitten. Liever wil je dat natuurlijk niet en dan kan je bij Graco Graszoden terecht voor grasmatten zonder deze netten. Graco heeft namelijk een andere manier om de grond stevig bij elkaar te houden. Hoe dit precies werkt laten ze zich liever niet over uit maar ze noemen het een laagje papier-maché. Een speciaal product wordt verwerkt in de grondlaag waardoor er geen plastic netten gebruikt hoeven te worden.

Opschalen

Niet alleen het  ontbreken van plastic in het gazon maakt het gras van Graco populair, ook is de kwaliteit sowieso erg hoog. De afgelopen jaren heeft het bedrijf dan ook meer grond aangekocht en gehuurd om meer graszoden te kunnen leveren. Ook het machinepark zijn hierop aangepast om processen verder te automatiseren en efficiënter te kunnen werken. Hierdoor kan Graco jaarlijks beter voldoen aan de grote vraag naar de populaire grasmatten.

Online bestellen

De graszoden kunnen sinds enkele jaren ook gemakkelijk online worden besteld. Het aantal m2 en de postcode invullen en je ziet meteen voor welke prijs je de graszoden kan laten bezorgen (in een groot deel van het land) of hoeveel het kost als je komt afhalen in Zwartemeer (Drenthe). Het aantal bestellingen via internet neemt steeds meer toe waardoor de processen binnen Graco ook gestructureerd verlopen en er beter gepland kan worden.