Houd je van Texel? Of ben je nog nooit op het eiland geweest maar zou je dat wel graag willen? Weet dan dat je ook in deze periode uitstekend mee kunt varen op de TX44-Robbenboot. Tijdens deze Waddencruise spot je zeehonden in het wild, bewonder je de zandplaten en vogels én zie je de marineschepen liggen in Den Helder. Een interessante cruise waar je niet snel uitgekeken zult raken. Deze cruise is er één die je vanaf de voorjaars- tot de Kerstvakantie kunt boeken, want ook als het weer niet zo lekker is kijk je je ogen uit, maar dan vanuit de salon. En word je hongerig van de zeelucht? Dan bestel je een lekkere lunch, want ook die is beschikbaar op de TX44 naar Texel.

TX44-Robbenboot Texel, voor een bewonderenswaardige Waddencruise

Het waddengebied, dat ruim 500 kilometer lang is en 310.000 hectare groot, beslaat 30% van de Nederlandse kust. Een groot deel van het Waddengebied dat zich uitstrekt over Nederland, Denemarken en Duitsland is Werelderfgoed[1]. Het gebied kent bijzondere flora en fauna door de droogvallende delen bij laagwater. De TX44-Robbenboot vaart langs ‘De Razende Bol’, oftewel zandplaat Noorderhaaks. Hier liggen veel zeehonden uit te rusten waardoor je de kans krijgt om ze goed te bekijken. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun lol op. Tijdens het varen met de TX44 kan je de zeehonden altijd zien, maar worden deze niet gestoord.

De TX44 biedt 125 binnen-zitplaatsen en 125 zitplaatsen op het zonnedek. Ook is er gelegenheid om te borrelen of te lunchen. Je zit dus heerlijk en comfortabel; binnen óf buiten!

Kijk, ervaar, luister en leer tijdens je cruise op de TX44

Tijdens de Waddencruise op de TX44-Robbenboot die zo’n twee uur duurt, vertelt de kapitein je alles over het bijzondere Waddengebied. Zo kijk je niet alleen je ogen uit tijdens het varen, je leert ook nog een hoop! De tocht is daardoor extra leuk en interessant voor jong en oud. De cruise vertrekt vanuit de haven van Oudeschild.

[1] Bron: Ecomare