Wat zijn schanskorven precies?

Schanskorven, ook wel steenkorven genaamd, zijn gegalvaniseerde staalmatten die zijn gevormd tot korf.  Deze worden doorgaans gevuld met bijvoorbeeld natuurstenen of glasbrokken. De metalen korfconstructies zijn te koop in verschillende afmetingen en kunnen daarom voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zo wordt de schanskorf onder andere gebruikt als erfafscheiding, maar ook als schutting, tuinborders, tuinhaarden, waterpartijen of gewoon voor het aanzicht. Ze geven een tuin een moderne, natuurlijke, strakke en unieke uitstraling en zijn onderhoudsvrij en gaan jaren mee. Schanskorven gaan zeker 30 jaar mee, waardoor je lang van deze metalen korven kunt genieten.

Schanskorven op maat

Op zoek naar iets bijzonders? Je kunt zelfs je schanskorven laten ontwerpen. Denk daarbij aan de gewenste afmetingen en de vulling. Dit kunnen breukstenen zijn, maar glasbrokken is ook een mogelijkheid. En uiteraard kun je beide varianten ook heel goed combineren. De schanskorven worden vervolgens bij je thuis geplaatst.
Start ontwerpmodule

Plaatsing van schanskorven

Wanneer je gekozen hebt voor schanskorven, kun je deze zelf plaatsen of deze tegen betaling laten plaatsen. Het is van groot belang dat de ondergrond stevig genoeg is. Dit voorkomt wegzakken of scheefzakken. Als extra versteviging kunnen buizen in de fundering worden verwerkt. Deze dienen in het midden van de schanskorven te komen, want dan de ondergrond maximaal verstevigd. Met C-ringen worden de korven vervolgens aan elkaar bevestigd. Na bevestiging en het voorzien van tussenschotten kan worden gestart met het opvullen van de korven. Wanneer de korven vol zijn, worden ze afgesloten met bijpassende deksels.

Prijzen van schanskorven

Wilt je schanskorven kopen? Dan ben je natuurlijk geïnteresseerd in de prijzen. De eindprijs wordt bepaald door meerdere elementen. De kosten zijn dan ook heel verschillend. De schanskorf is maatwerk. De grootte bepaalt ook de prijs. Daarbij spelen de kwaliteit van de staalmatten en het type vulling een belangrijke rol.

Onderhoud

Schanskorven hoeven niet onderhouden te worden. Dat betekent dat de korven niet hoeven worden geschilderd of gesnoeid. Een schanskorven schutting is dan ook ideaal wanneer je wel een natuurlijke erfafscheiding wilt, maar geen zin hebt in jaarlijks terugkerend onderhoud. Als de schanskorf in de schaduw worden gezet en weinig zon krijgt, kan wel wat mosvorming optreden. Met een hogedrukreiniger kan dit heel eenvoudig worden verwijderd.