Bestaat jouw droomtuin uit kleurrijke beplanting, mooie tegels en sfeervolle verlichting? Je hebt waarschijnlijk verschillende ideeën over wat je mooi vindt. Maar weet je ook hoe je ervoor zorgt dat alles op elkaar is afgestemd en dat er een goede balans is? Hier kan een hovenier je bij helpen!

In dit blog vertellen we meer over wat je kunt verwachten wanneer je je tuin door een hovenier laat aanleggen.

Tuinbeplanting als basis voor een mooie tuin

Allereerst: de beplanting. Tuinbeplanting is een belangrijk onderdeel bij de inrichting van een tuin. Weelderige planten, struiken en wellicht zelfs enkele bomen. Misschien houd je erg van bloemen, of wil je juist helemaal géén beplanting in je tuin. Wat je wensen ook zijn, een hovenier kan je helpen een optimale balans te creëren tussen alle elementen die jij graag terugziet in je tuin.

Een onderhoudsvriendelijke tuin met tuinbestrating

Mooie tegels of sierbestrating zijn een goede optie voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Hiermee kun je een mooie ruimte voor een terras creëren, of een leuk paadje aanleggen. Kies je voor (vrijwel) alleen bestrating in je tuin? Dan kan een hovenier je uitstekend adviseren over wat je kunt doen om toch wat groen in de tuin aan te brengen. Denk aan een groene tuinafscheiding, of stijlvolle plantenbakken. Hoveniers kunnen tuinschuttingen perfect in een rechte lijn plaatsen en zorgen dat deze nauwelijks kan heeft te verzakken. Ook het straatwerk wordt vaak door middel van laserwaterpassen gelegd en strak aangetrild waardoor dit jareblanbg kan liggen, zonder dat de bestrating verzakt.

Je hovenier plaatst ook je tuinhuis of overkapping

Houtbouw zoals een veranda, een tuinhuisje of een schuur zijn vaak praktische oplossingen met een robuuste, moderne of juist klassieke uitstraling. Bovendien zorgen deze elementen voor meer multifuntiobeel gebruik van je tuin. Je kan opbergruimte creeëren of zorgen dat je ook bij regen buiten kan zijn, onder je overkapping. Een weet het juiste type tuinhuisje of overkapping te vinden bij de uistraling van je tuin en kan deze keurig en meestal zeer vlot plaatsen.

De juiste tuinverlichting maakt je droomtuin af

Een belangrijk onderdeel dat ervoor zorgt dat je droomtuin echt af is, is sfeervolle tuinverlichting. Tuinverlichting zorgt er enerzijds voor dat je ’s avonds nergens tegenaan loopt, en anderzijds creëert het gezelligheid en zomerse sferen. Door de juiste balans van groen, bestrating, verlichting en houtbouw aan te brengen, zorgt een hovenier voor een sfeervolle én praktische tuin waar je echt het hele jaar door van kan genieten.