Bij een autobedrijf kun je voor verschillende zaken terecht. Meestal is een autobedrijf niet gebonden aan een specifiek automerk, maar voeren ze onderhoud uit aan diverse merken en modellen. Ook kun je bij een lokaal autobedrijf of een vakgarage terecht voor de aanschaf van een occasion, oftewel een tweedehands auto.

Occasion aanschaffen bij een autobedrijf

Kijk jij ernaar uit om een nieuwe auto aan te schaffen? Dan biedt een universeel autobedrijf je veel mogelijkheden. Doordat zij niet uitsluitend met één automerk samenwerken, kun je bij hen uit veel verschillende auto’s kiezen. Ook zullen de meeste autobedrijven er alles aan doen om jouw droomauto elders scherp voor je in te kopen. Zo kun je vaak aangeven wat je wensen zijn, en gaan zij op zoek naar een collega-garage waar de auto die aan jouw wensen voldoet, te koop staat. Online kun je vaak bekijken wat het actuele aanbod van de garage zelf is.

Laat onderhoud van jouw auto door een erkend autobedrijf uitvoeren

Ga bij een autobedrijf langs om onderhoud of reparaties aan je auto te laten uitvoeren. De vakgarage biedt je de mogelijkheid om uit een grote of kleine beurt, een specifieke reparatie en een APK-keuring te kiezen. Doordat het autobedrijf ervaren en gespecialiseerd personeel in dienst heeft, kun je erop vertrouwen dat je auto vakkundig behandeld wordt.

Voordeel van een lokaal autobedrijf: onafhankelijk met hoge service

Een lokaal autobedrijf staat voor je klaar op het moment dat je bij een onafhankelijke (niet merkgebonden) garage langs wilt komen. Bijvoorbeeld omdat je een wat oudere auto hebt, of omdat je deze tweedehands hebt gekocht en de garantie is vervallen. Een lokaal autobedrijf of vakgarage zit niet aan één bepaald automerk of importeur van auto-onderdelen vast. Hierdoor is de prijs van onderdelen vaak wat lager. De service daarentegen staat bij de meeste lokale autobedrijven hoog in het vaandel; men moet het immers hebben van de lokale markt en mond-tot-mond reclame.