Bij sportauto’s denk je al snel aan merken zoals een Ferrari of Lamborghini. Ook meer toegankelijke merken brengen sportedities uit van hun modellen. Zo introduceerde Toyota in oktober een Special Edition van de GT86. De exclusieve editie zal wereldwijd verkrijgbaar zijn waardoor er in Nederland maar een paar worden verkocht.

De kopers kunnen geen kleur uitzoeken want de GT86 Special Edition wordt enkel in Sunrise Yellow geleverd. Om de sportiviteit extra te benadrukken wordt de wagen voorzien van een zwarte striping (optioneel) en zwart metallic buitenspiegels. Om het compleet de maken wordt de Toyota GT86 uitgerust met boxermotor en goede achterwielaandrijving.

Toyota heeft het model onlangs aangekondigd maar de GT86 kan nu al worden aangeschaft. De Special Edition heeft een prijskaartje van €43.750. Onduidelijk is of de wagen ook in de shortlease beschikbaar komt, maar naar verwachting moet je daar niet te veel op rekenen. Leasemaatschappijen kopen vaak meerdere auto’s in en bij een exclusieve editie ligt dat moeilijk.

Wat is er nog meer verbeterd aan de Toyota GT86?

De autofabrikant heeft voor een aangepaste, stijvere voorwielophanging en andere schokdempers gezorgd waardoor het rijcomfort- en de dynamiek verbeterd. De aanpassingen laten de GT86 Special Edition scherpere bochten maken en het overhellen is minimaal. Bij hoge snelheden ligt de wagen nog steeds fijn op de weg door het verbeterde stuurgedrag.

De vernieuwing van de Toyota GT86 is niet alleen technisch maar ook optisch te merken. Op het dak zit een haaienvin die de auto er sportiever uit doet zien. Daarnaast is het dashboard vernieuwd met een nieuwe carbon-look.