Als je tot de conclusie komt dat je wel een hulp op 4 wielen kunt gebruiken, zijn de Yamaha Grizzly utility quads van Yamaha de ideale oplossing. Deze zeer duurzame en praktische werkpaarden zijn speciaal ontworpen voor duurzaamheid en zwaar werk in ruige terreinen.

Hieronder alle Yamaha Grizzly quads (met afbeelingen) op een rijtje die op het moment van schrijven van dit artikel verkrijgbaar zijn:

Grizzly 125 serie

De grizzly 125 cc quad is een duurzaam en zeer praktisch werkpaard. Deze quad is door Yamaha speciaal ontworpen om te worden bereden door quadrijders met ieder ervaringsniveau. Zet de hendel eenvoudig van de automatische transmissie in de stand F (Forward = vooruit), vervolgens zet je je duim op het gas en je kunt wegrijden.

Deze quad is ontwikkeld met het oog op betrouwbaarheid en een zo groot mogelijk gebruiksgemak en is heel erg onderhoudsarm. De Grizzly 125 is door de geringe afmetingen gemakkelijk te vervoeren.

Grizzly 300 serie

De Grizzly 300 is een veelzijdige en robuuste quad. Deze machine is uiterst wendbaar en tevens een compacte ATV (All terrain vehicle) die zich zowel in het gras alsmede ook heuvelachtige terreinen lekker thuis voelt. De 300 cc motor levert een indrukwekkende hoeveelheid koppel en trekkracht.

Deze indrukwekkende Grizzly is speciaal ontworpen voor unieke prestaties. Door de volautomatische transmissie is koppelen en schakelen niet nodig. Tevens is er een eenvoudigde bediening voor de hoge giering en de lage gearing aanwezig. Het goede veersysteem zorgt onder alle omstandigheden voor een optimale stabiliteit en contact met de grond. Deze quad heeft een brede zitting en handige draagrekken waar behoorlijk wat gewicht op kan.

Grizzly 450 serie

De Grizzly 450 EPS is ontworpen om comfortabel te rijden onder alle moeilijke omstandigheden. Deze utility quad heeft standaart een elektronische stuurbekrachtiging, een geheel onafhankelijke wielophanging, een natte plaatrem achter, en een uit één stuk gefabriceerd lichtgewicht frame.

De Grizzly 450 heeft mooie kleine details, zoals bijvoorbeeld een fijn zittende buddyseat. Daarbij verbruikt deze Grizzly bijzonder weinig brandstof en heeft minimale onderhoudskosten.

Grizzly 550 serie

de Grizzly 550 EPS heeft een serieus motorvermogen en is ontworpen voor de professionele quadrijder. Deze quad heeft elektronische stuurbekrachtiging en rijdt daardoor erg comfortabel. In deze ATV zit een vermogende 558 cc-motor en heeft een erorm koppel die nodig is om zware objecten te verplaatsen. De Grizzly 550 is een heus werkpaard en is heel zuinig in brandstofgebruik. Dankzij de twintig liter brandstoftank hoef je je geen zorgen te maken gedurende de dag dat je met een lege tank komt te staan.

Grizzly 700 serie

De Grizzly 700 quads zijn de zwaarste en meest complete quads en zijn gebouwd voor het echte zware werk. Deze onverwoestbare quads hebben snelheidsafhankelijke elektronische stuurbekrachtiging. Toch zijn ze ondanks de grote motor niet lichtgewicht. De Grizzly 700 heeft een onafhankelijke wielophanging met lange veerweg. Standaard is de quad voorzien van 2 wielaandrijving en een 4 wielaandrijving, waardoor deze quad ieder terrein gemakkelijk aan kan. Deze Grizzly heeft een uiterst korte draaicirkel. Onderhoud aan deze oerdegelijke Yamaha Quad is bijna niet nodig.