Een nog redelijk onbekende plaats om tijdens de vakantie neer te strijken is het Duitse Bad Bentheim, net over de grens ter hoogte van Oldenzaal. Een schitterende groene natuur en een typisch Duitse sfeer, halen je al meteen uit de dagelijkse sleur. De burcht van Bad Bentheim is alom aanwezig, indien je op een fietstocht gaat zie je meerdere burchten maar Kasteel Bentheim blijft domineren. Neem ook een rondleiding in het grootste kasteel van noordwest Duitsland, het heeft een imposante geschiedenis en het uitzicht is adembenemend.

Op culinair gebied heeft deze streek eveneens het nodige te bieden. Je kunt genieten van heerlijke Bentheimer moppen, koekjes gebakken met een speciale kummelsoort, Landschwein en Landschaf. Probeer ook de Bentheimer bruiloftsoep of boekweitpannenkoeken eens in een van de vele restaurantjes die je gastvrij onthalen. Of probeer eens het Italiaanse restaurant Bad Bentheim. Op dit gebied alleen al zeer zeker een bezoek waard voor een echte levensgenieter.

Het oude centrum heeft een overvloed aan gezellige winkeltjes en galerieën. Op creatief vlak heeft Bad Bentheim steeds meer te bieden wat resulteert in het aanbieden van diverse workshops en tentoonstellingen. Beeldhouwen in zandsteen, speksteen bewerken en met verschillende technieken leren schilderen zijn maar een paar van de creatieve mogelijkheden in Bad Bentheim. Natuurlijk heb je daarnaast de verschillende mogelijkheden om tot rust te komen in de thermen, op wellness gebied heeft Bad Bentheim een naam hoog te houden en het is beslist een waanzinnige ervaring om daar gebruik van te maken.

Niet alleen het stadje zelf is een geweldige ervaring maar ook in het nabij gelegen Osnabrück kunt u zich prima vermaken. Het oude stadshart herbergt vele leuke winkeltjes en boetieks. Zelfs als u met kinderen bent dan is winkelen hier een verademing, de vele speeltoestellen in het centrum hebben meteen de aandacht van ieder kind. Bezoek met uw kroost ook eens het Schäffers kinderland, ze zullen hun ogen uitkijken, zoveel knuffels en speelgoed zijn daar te bewonderen. Wil je wat meer rust dan zijn er diverse routes die je kunt wandelen of fietsen, er is een Molenroute met prachtig gesitueerde watermolens en een route door de bossen die zich over de heuvels uitstrekken. Tijdens de routes kun via diverse uitkijktorens genieten van schitterende panorama’s, je slentert langs talrijke graven uit de steentijd, zwerfstenen van duizenden jaren oud en dromerige kloosters… sporen van de Friezen die een indrukwekkende geschiedenis hebben achtergelaten.

Nieuwsgierig geworden naar dit middeleeuwse stadje? Boek een hotel in Bad Bentheim en geniet van alle mogelijkheden die Bad Bentheim te bieden heeft.