Veel vrouwen willen de bloedcirculatie verbeteren zonder dat ze eigenlijk weten wat het effect daarvan is. Door het gebruik van shapewear wordt al een aardige vooruitgang in de richting van een beter bloedsomloop bereikt, maar is dit eigenlijk wel zo goed voor het menselijk lichaam?

Klopt het eigenlijk wel dat mensen hun benen strak moeten inpakken in allerlei soorten corrigerend ondergoed om er vervolgens slanker uit te gaan zien? Veel vrouwen van rond de vijftig denken dat het antwoord op bovenstaande vragen “ja” is. Echter is dat nog helemaal niet zo duidelijk en is het nog nooit wetenschappelijk bewezen. Er zijn veel bedrijven op de markt die corrigerend ondergoed aanbieden, en soms zelfs tegen belachelijk hoge prijzen. Ook zijn er aanbieders van shapewear in alle soorten en maten, maar lang niet altijd wordt gegarandeerd dat deze producten goed voor uw lichaam zijn. Vrouwen willen de bloedcirculatie verbeteren en grijpen dan meteen naar de producten die door de media het best worden aangeprezen. Echter is het verstandig om na te denken over de gezondheidsrisico’s die deze producten met zich meedragen. Shapewear kan in sommige gevallen inderdaad positief werken voor de bloedsomloop, maar lang niet altijd.

Corrigerend ondergoed laat de vrouw er tien jaar jonger uitzien

Vrouwen die corrigerend ondergoed dragen kunnen er tot wel tien jaar jonger uit zien, dat is een feit. Ook is het een feit dat mannen zich sneller aangetrokken voelen tot vrouwen die shapewear dragen. Consumenten willen de bloedcirculatie verbeteren en de fabrikant speelt daarop in door een mode-effect toe te passen op de producten. Juist daarom zijn er ook zo veel verschillende modellen shapewear in omloop. Het meeste corrigerend ondergoed is huidkleurig zodat het niet zichtbaar is onder de kleding, maar er zijn ook varianten die felle kleuren hebben. Op die manier is er voor ieder wat wils en kan de vrouw kiezen uit honderden verschillende items. Wilt u uw bloedcirculatie verbeteren maar heeft u geen behoefte aan deze producten, dan kunt u natuurlijk altijd naar uw huisarts lopen voor een paar pilletjes of een ander dieetadvies.